Ν. Δένδιας για τα 75 χρόνια της UNICEF: Στηρίζοντας τη δράση της, στηρίζουμε το μέλλον μας

Τριήμερη επίσκεψη στο Μπαχρέιν θα πραγματοποιήσει αύριο ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue».

Στο πλαίσιο της παραμονής του στο Μπαχρέιν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους της χώρας.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται να έχει συνάντηση τη Δευτέρα με τον ομόλογό του Abdullatif bin Rashid Alzayani. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την περιοχή του Κόλπου και τη Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Στο Μπαχρέιν από αύριο ο Δένδιας | 01e43436d587465db3932b8f52d8ab22

Μετά το πέρας της ανωτέρω συνάντησης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν, πρίγκιπα Salman bin Hamad Al Khalifa.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπαχρέιν, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue», ο Νίκος Δένδιας προβλέπεται επίσης να συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ, Fuad Hussein και στη συνέχεια με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Eyal Hulata.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν, Masrour Barzani και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του, Ayman Safadi. Την ίδια ημέρα θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» και ειδικότερα στη συζήτηση με θέμα «Conflict Termination in the Wider Region».