Ινδία: Πάνω από 300.000 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα (13 Δεκεμβρίου) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 30.254 κρούσματα κορωνοϊού, με τις μολύνσεις από να φθάνουν τις 9.857.029.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο, πίσω από αυτόν των ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, η εξάπλωση του ιού έχει αποκλιμακωθεί σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, όταν η επιδημιολογική καμπύλη έφθανε στην κορύφωση.

Παράλληλα, ακόμη 391 ασθενείς με κορωνοϊό υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει τους 143.019 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Η γιγαντιαία χώρα της Ασίας καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Τα επιλεγόμενα ενεργά κρούσματα στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας είναι 356.546, ενώ οι άνθρωποι που διαγνώστηκε πως έχουν αποθεραπευτεί έχουν φθάσει τους 9.357.464, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί, από τις κυριότερες εστίες της πανδημίας, επιβεβαιώθηκαν 1.935 νέα κρούσματα και υπέκυψαν 47 ασθενείς τις τελευταίες 24 ώρες.

Οι ινδικές ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν πως συνεχίζουν να αυξάνουν τα τεστ, που έχουν φθάσει τα 151 εκατομμύρια.

Ο ινδουιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι διαβεβαιώνει τις τελευταίες ημέρες ότι θα αρχίσει σύντομα εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού και εξηγεί πως βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία υποδομών για τον εμβολιασμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ