Ερυθρός Σταυρός: Έρευνα για εγκληματική ενέργεια μετά τον θάνατο διασωληνωμένου με κορωνοϊό

Για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Αττικής, μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και ο νευροχειρουργός στο νοσοκομείο «Νίκαιας» και γραμματέας του ΟΕΝΓΕ, Παναγιώτης Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, στο «Αττικόν» δεν υπάρχει ούτε μια κλίνη ΜΕΘ κενή. «Το σύστημα κινδυνεύει να ηττηθεί», τόνισε. 

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νομού. Όπως υποστήριξε, χθες θα μεταφέρονταν ασθενείς σε ιδιωτική κλινική της Χαλκίδας, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχουν μεταφερθεί ακόμα, καθώς οι ίδιοι οι ασθενείς αρνούνται. Στην Αθήνα δεν έχουν επιστρατευτεί τα ιδιωτικά νοσοκομεία για περιστατικά κορωνοϊού, σχολίασε.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανικολάου, συμφώνησε ότι τα πράγματα είναι πέραν του κόκκινου στα νοσοκομεία και οι πτέρυγες είναι υπερπλήρεις. Ούτε τα περιστατικά covid, αλλά ούτε και οι λοιπές νοσηλείες μπορούν να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει, ενώ υπάρχει και μεγάλη εξάντληση, αλλά  και έλλειψη σε προσωπικό.

«Πρέπει άμεσα να γίνει άνευ όρων επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών της Αττικής για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί για νοσηλεία και non covid και covid περιστατικών», υπογράμμισε.

Κλείνοντας, ο κ. Γιαννακός δήλωσε πως παρά τις εκκλήσεις των υγειονομικών να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δεν εισακούονται, γιατί σύμφωνα με το υπουργείο, η πανδημία θα είναι προσωρινή .

«Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου», κατέληξε.