Την πρώτη ψηφιακή εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο αποφάσισε να δώσει το Εθνικό Επιμελητήριο Ιταλικής Μόδας από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σε ανάλογη ανακοίνωση προέβη κι η Γαλλική Ομοσπονδία Υψηλής Ραπτικής και Μόδας (Fédération de la haute haute couture et de la mode ).

Στο δελτίο Τύπου του, το Εθνικό Επιμελητήριο Ιταλικής Μόδας αναφέρει: «Αυτό το ραντεβού για την προώθηση των συλλογών ανδρικής και γυναικείας μόδας (…) συνιστά μία συγκεκριμένη απάντηση στην ανάγκη προώθησης εμπορικών σημάτων, που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν, στο πλαίσιο ενός ψηφιακού ημερολογίου, τις ανδρικές συλλογές άνοιξη /καλοκαίρι 2021 και τις ανοιξιάτικες/θερινές ανδρικές και γυναικείες προ-συλλογές του 2021»

«Η ανάπτυξη μιας ψηφιακής Fashion Week αποτελεί μια συγκεκριμένη απάντηση στις στιγμές αυτές που βιώνουμε», τονίζει στο ίδιο κείμενο ο πρόεδρος του CNMI Κάρλο Καπάσα.

Στο δελτίο Τύπου προστίθεται: «Το CNMI «θα προτείνει μια ψηφιακή πλατφόρμα, στην οποία θα παρουσιάζονται φωτογραφίες και βίντεο, συνεντεύξεις και παρασκήνια από τις διάφορες φάσεις της δημιουργίας (…) που θα ταξινομούνται μέσα σε ένα ημερολόγιο με επιμέρους αφιερώματα σε κάθε μάρκα».

Το ημερολόγιο θα εμπλουτισθεί επίσης και με άλλο περιεχόμενο, ιδίως με εξειδικευμένα σεμινάρια (master class) σε ζωντανή ροή από σημαντικές προσωπικότητες στον κόσμο της μόδας».

Παράλληλα με την παρουσίαση των συλλογών της Εβδομάδας Ψηφιακής Μόδας του Μιλάνου, μια άλλη πλατφόρμα θα είναι «αποκλειστικά αφιερωμένη στα ατελιέ εκθέσεων και πώλησης (showrooms), ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκστρατεία πωλήσεων σε διεθνείς αγοραστές. Τα Showrooms θα μπορούν να προβάλουν τη μάρκα που προωθούν με φωτογραφίες και βίντεο των συλλογών τους.

Την «Εβδομάδα ψηφιακής μόδας του Μιλάνου» θα μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει από τα ψηφιακά κανάλια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχει λογαριασμό το CNMI: cameramoda.it, Instagram, Facebook, Linkedin, Weibo και YouTube.

Από την πλευρά της, η επόμενη Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην ανδρική μόδα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 9 έως τις 13 Ιουλίου.

Οι ανδρικές συλλογές ετοίμου ενδύματος (prêt-à porter ) για την άνοιξη-καλοκαίρι του 2021 θα παρουσιαστούν «με τη μορφή ταινίας, ή βίντεο» σε μια ειδική πλατφόρμα και θα «διατηρηθεί η αρχή του επίσημου ημερολογίου», εξήγησε η γαλλική Ομοσπονδία.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, που έφερε γενικότερη αναστάτωση και πτώση στις πωλήσεις στον χώρο της Υψηλής Μόδας, η Εβδομάδα ετοίμου ενδύματος, που ήταν προγραμματισμένη στο Παρίσι για τις 23-28 Ιουνίου,αλλά και αυτή της Υψηλής Ραπτικής, στις 5-9 Ιουλίου, ακυρώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ