Στο Τόκιο μπορείς να νοικιάσεις έναν άνθρωπο «που δεν κάνει τίποτα» | Shoji Morimoto

Η ιαπωνική μητρόπολη είναι γνωστό πως υιοθετεί κατά καιρούς περίεργες και ενίοτε εξοργιστικές συνήθειες για τους κατοίκους της Δύσης.

Αυτή τη φορά ένας 37χρονος άνδρας δηλώνει ότι είναι διαθέσιμος προς ενοικίαση σε άλλους ανθρώπους για «να μην κάνει τίποτα». Το αξιοθαύμαστο όμως είναι ότι δέχεται καταιγισμό αιτημάτων και όσοι έχουν κάνει χρήση των «υπηρεσιών» του, τον έχουν πλημμυρίσει με μηνύματα ευγνωμοσύνης.

«Χαίρομαι που μπόρεσα να κάνω μια βόλτα με κάποιον, διατηρώντας μια άνετη απόσταση, όπου δεν χρειαζόταν να μιλήσουμε, αλλά θα μπορούσαμε αν το θέλαμε», έγραψε ένας χρήστης. Ένας άλλος έγραψε, «Είχα ενδοιασμούς να πάω στο νοσοκομείο, αλλά πήγα επειδή ήρθε μαζί μου».

Στο Τόκιο μπορείς να νοικιάσεις έναν άνθρωπο «που δεν κάνει τίποτα» | rental

Ο Shoji Morimoto διαφημίζει τον εαυτό του ως ένα άτομο που μπορεί να «τρώει, να πίνει και να κάνει απλά σχόλια, αλλά να μην κάνει τίποτα περισσότερο» από τον Ιούνιο του 2018 και έχει λάβει πάνω από 3.000 αιτήματα. Έχει περίπου 270.000 ακόλουθους στο Twitter. Αρχικά είχε προσφέρει τις υπηρεσίες της «ενοικίασης ενός ατόμου που δεν κάνει τίποτα» δωρεάν, αλλά τώρα χρεώνει 10.000 γιεν (περίπου 96 $) ανά αίτημα.

Οι άνθρωποι τον νοικιάζουν για διάφορους λόγους. Μερικές φορές για να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων σε ένα παιχνίδι, για να εμφανιστεί κάπου ώστε να απομακρύνει ανεπιθύμητους, να συνοδεύσει κάποιους που υποβάλλουν διαζύγιο ή να ακούσει εργαζόμενους να παραπονιούνται λόγω της εξαντλητικής εργασίας τους.

Ο Morimoto δεσμεύεται να «μην κάνει τίποτα» και βασικά απλώς ανταποκρίνεται όταν κάποιος του μιλάει. «Εμένα τον ίδιο δεν μου αρέσει να με παροτρύνουν οι άλλοι. Αναστατώνομαι όταν οι άνθρωποι απλά μου λένε να συνεχίσω να προσπαθώ. Όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει κάτι, νομίζω ότι το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να βοηθήσω να χαμηλώσω τον πήχη για αυτόν, μένοντας στο πλευρό του », εξηγεί.

Μια 36χρονη συγγραφέας λέει ότι έχει νοικιάσει τον Morimoto σε τουλάχιστον 10 περιπτώσεις. Σε κάποιες από αυτές του ζήτησε να μείνει δίπλα της όταν συνάντησε έναν άνδρα για πρώτη φορά και του ζήτησε να ακούσει τις απόψεις της περί έρωτα τις οποίες δεν μπορούσε να αποκαλύψει στους φίλους της.