Η επέλαση του χιονιά σε Εύβοια και Αττική θέτει σε κόκκινο συναγερμό την κυβέρνηση η οποία καλείται να κερδίσει ένα ακόμη στοίχημα: Να μην διακοπούν λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων οι εμβολιασμοί και να μη χαθεί ούτε μία δόση.

Όλος ο μηχανισμός του κράτους, οι περιφέρειες, οι δήμοι, οι κοινότητες, τα υπουργεία, η πυροσβεστική και η αστυνομία θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσουν κινδύνους και εγκλωβιστούν άνθρωποι που θα θελήσουν να βγούνε με άδεια βεβαίως από τα σπίτια τους.

Διαβάστε ακόμη: Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί τώρα (vid)

Σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιες υπηρεσίες και η Γενική Γραμματεία πολιτικής προστασίας κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους της Αθήνας αλλά και εκεί που θα χτυπήσει ο χιονιάς τα επόμενα εικοσιτετράωρα. 

Σύμφωνα με την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης στα γραφεία της γενικής Γραμματείας πολιτικής προστασίας στο θάλαμο επιχειρήσεων, εκτιμήθηκε ότι τις επόμενες ημέρες ενδεχόμενος και μέχρι την Τετάρτη, αναμένεται να δοκιμαστούν η Εύβοια και η Αττική ενώ τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν και νοτιότερα. 

Ο υπουργός επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος ο οποίος συντονίζει και παρακολουθεί στενά εκ μέρους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όλες τις ενέργειες από την πρώτη στιγμή μαζί με τους κυρίους Χρυσοχοΐδη, Πέτσα, και Χαρδαλιά μαζί με τους αρχηγούς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκονται επί ποδός 24 ώρες το εικοσιτετράωρο έτσι ώστε να αποκαθίσταται σε σύντομο χρονικό διάστημα όπου προκύπτουν προβλήματα από τις χιονοπτώσεις. 

Δείτε: Καιρός: Πού έχει φτάσει η «Μήδεια» – Δείτε ζωντανά την πορεία της

Προβλήματα με μικροδιακοπές στο ρεύμα σημειώθηκαν και σε ορισμένες περιοχές στην Αττική αλλά και βορειότερα στις Β. Σποράδες και την Ήπειρο.

Ευτυχώς σύμφωνα με τους υπεύθυνους στην Μακεδονία και την βόρειο Ελλάδα τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν λόγω της χιονόπτωσης αντιμετωπίστηκαν εγκαίρως και έτσι τροφοδοτήθηκε με ασφάλεια η αγορά τροφίμων που είναι και το κυριότερο αγαθό που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή λόγω των καιρικών συνθηκών να μη φτάσει στον προορισμό του. 

Και σήμερα όλοι υπουργοί οι οποίοι ασχολούνται με την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων βρίσκονται από πολύ νωρίς στο γραφείο τους και ενημερώνονται για την επιχείρηση αντιμετώπισης της «Μήδειας» δίνοντας μεγάλη προσοχή στην Εύβοια και στην Αττική που σύμφωνα με τους μετεωρολόγους είναι δύο περιοχές οι οποίες σήμερα αύριο και μεθαύριο βρίσκονται στο έλεος του χιονιά.