Σε απολογία καλείται σήμερα Παρασκευή στις 10:30 το πρωί ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Αθανασίου Μαρνέρη, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, για τους χειρισμούς της στην τραγική βραδιά με τις φωτιές στο Μάτι και στο Νέο Βουτζάπου είχαν συνολικό απολογισμό 102 νεκρούς – αλλά και τις παραλείψεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Εις βάρος της κ. Δούρου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή.

Οι ίδιες κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε 19 στελέχη ακόμα της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, μεταξύ αυτών και ο Ηλίας Ψινάκης.

Η Ρένα Δούρου στο υπόμνημά της είχε υποστηρίξει ότι έπραξε το καθήκον της και είχε υπογραμμίσει πως η Περιφέρεια δεν φέρει ευθύνη για την τραγική κατάληξη της καταστροφικής φωτιάς, λέγοντας πως «η αυτοδιοίκηση δεν σβήνει φωτιές, ούτε απομακρύνει προληπτικά χωρίς την εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».