Αβραμόπουλος για μεταναστευτικό: Οι αφίξεις μπορεί να πολλαπλασιαστούν

Για την υπόθεση Novartis βρίσκεται ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις 11:00 το πρωί της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένα από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα των οποίων ενεπλάκησε το όνομά τους για δωροληψίες στην υπόθεση της Novartis βάσει στοιχείων από προστατευόμενους μάρτυρες, τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από κάποια άλλη πλευρά.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα καταθέσει εφ’ όλης της ύλης, ο φάκελος ως προς αυτόν είναι ακόμα σε εκκρεμότητα καθώς δεν έχει κλείσει από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αντικαταστάθηκε πρόσφατα από τα καθήκοντά της ενώ σε βάρος της υπάρχει ποινική δίωξη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση με τους πολιτικούς.

Μετά το πέρας της κατάθεσης του Δημήτρη Αβραμόπουλου, επόμενος προς κατάθεση είναι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ενώ μετά τις γιορτές θα κλιμακωθούν και οι εξετάσεις άλλων μαρτυρών.

Για τους χειρισμούς σε ό,τι αφορά την ενοχοποίηση των δέκα πολιτικών η Βουλή με απόφαση της έχει παραπέμψει με τη διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου καθώς και άλλα μη πολιτικά πρόσωπα εισαγγελείς και λοιπούς.