Αναστάτωση επικρατεί στον πολιτικό χώρο, μετά την αποκάλυψη του ηχητικού ντοκουμέντου του Σάμπυ Μιωνή, στο οποίο ο επιχειρηματίας συνομιλεί με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Βαγγέλης Ιωαννίδης, διέταξε τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, αφότου η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής έστειλε τον φάκελο της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σκοπός της έρευνας που διενεργείται είναι να διαπιστωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Η έρευνα πρέπει να δώσει απαντήσεις αν το υλικό αποτελεί αποδεικτικό μέσο καταγγελόμενης πράξης.

Η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης δεν αποκλείεται να είναι στις επόμενες κινήσεις της Εισαγγελίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η γνησιότητα του υλικού και αν αυτό έχει υποστεί ή όχι επεξεργασία.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει το ηχητικό ντοκουμέντο. Κυβερνητικοί κύκλοι ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να θέσει σε «καραντίνα» τον Νίκο Παππά, τη στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «υποκλοπές».

Πάντως, ο Νίκος Παππάς αρχικά μιλούσε για «κατασκευασμένες συνομιλίες», ωστόσο, στη συνέχεια ανέφερε πως οι διάλογοι είναι παραποιημένοι και ότι οι αναφορές σε ατζέντα και σε δουλειές με λεφτά δεν αφορούσαν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, αλλά τους κ.κ. Σαμαρά, Μιωνή, Παπασταύρου.

Ο Νίκος Παππάς και ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες (24 Ιουνίου) λογομάχησαν στον ANT1 και την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, για το εν λόγω ζήτημα.

Αναφορικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος συνεχίζει την απολογία του για τα αδικήματα που του αποδίδονται, επιχειρεί να πάρει αποστάσεις από το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά-Μιωνή.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επαναλαμβάνει ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ στην σύζυγό του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Μάλιστα, τονίζει ότι ο ίδιος δεν ανακατεύει γυναικόπαιδα στην πολιτική αντιπαράθεση, ενώ έκανε λόγο για Γκέμπελς που λασπολογούν.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε το ηχητικό ντοκουμέντο ως «συρραφή διαλόγων» ανάμεσα σε Παπά και Μιωνή, κάτι που αρνείται ο δικηγόρος του επιχειρηματία, ενώ πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να αγαπά και να εκτιμά τόσο τον Αλέξη Τσίπρα όσο και τον Νίκο Παππά.

Όσον αφορά στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενος στη συνάντηση του που υποστήριξε ότι είχαν υπογράμμισε ότι δεν τον απείλησε, απλά του ζήτησε να βοηθήσει και του το ζήτησε με ύφος φιλικό και λόγω της σχέσης που είχε μαζί του.

Συγκεκριμένα, είπε: «Δεν με πίεσε ο Σαμαράς. δεν με απείλησε. Ζήτησε να τον βοηθήσω, αν παρενέβαινα, θα ήταν παρέμβαση. Το ότι το είπε σε εμένα δεν το θεωρώ παρέμβαση. Ήταν φιλικό το ύφος του και μου το ζήτησε της λόγω σχέσης μας. Ρώτησα τον κ. Σαμαρά πώς θα μπορούσα να παρέμβω ως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Γι’ αυτό του το ξέκοψα».