Πολιτική

Στον τουρισμό το βάρος του Μαξίμου

Συνεχίζει τις στοχευμένες επισκέψεις ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο της εξωστρέφειας προς τους πολίτες.

μέγαρο μαξίμου

Της Ειρήνης Μπέλλα

Ανάμεσα στο βαρύ πρόγραμμα του, ο πρωθυπουργός με συνεχείς συσκέψεις και βρισκόμενος στην τελικη ευθεία για να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τον οδικό χάρτη της χώρας σχετικά με το ξεκλείδωμα του τουρισμού, θέλει να βρίσκει τρόπους για να έρχεται σε επαφή με τους πολίτες και να τους επισκέπτεται στους παραγωγικούς τους χώρους. Το πρόγραμμα των στοχευμένων του επισκέψεων συνεχίζεται και εντός της ημέρας αναμένεται να πραγματοποίησει άλλη μια επίσκεψη εντός της Αττικής.

Και η σημερινή του επίσκεψη θα είναι στα πρότυπα των δυο της προηγούμενης εβδομάδας σε Παγκράτι και Αυλώνα. Στην πρώτη, στο Παγκράτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με καταστηματάρχες και πολίτες της περιοχής, περπάτησε σε εμπορικούς δρόμους και επισκέφθηκε καταστήματα, θέλοντας να διαπιστώσει ο ίδιος το πώς προσαρμόζονται οι πολίτες και η επιχειρηματική δραστηριότητα στις νέες συνθήκες.

Στον Αυλώνα, ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε μια αγροτική μονάδα παραγωγής που ενσωματώνει καινοτόμες πρακτικές στην λειτουργία της.

Στην τελική ευθεία για διμερείς συμφωνίες με Κύπρο, Ισραήλ, Αυστρία και Βουλγαρία

Στο μέτωπο του τουρισμού ο πρωθυπουργός και η επιτελική του ομάδα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε στενή συνεργασία με τα Υπουργεία Τουρισμού, Υγείας, Μεταφορών και Οικονομίας για να καταρτίσουν το ελληνικό σχέδιο. Όπως σημειώνουν, «θα είναι ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο σχέδιο, μιας πολύ σημαντικής χώρας για τον τουρισμό παγκοσμίως. Όλοι περιμένουν το σχέδιο μας για να δουν ποιες πτυχές μπορούν να προσαρμόσουν και στα δικά τους δεδομένα, ώστε να έχουμε μία συνεκτική και όχι μία κατακερματισμένη αντίδραση». Έχοντας πλέον το πλαίσιο κατευθυντήριων γραμμών της Κομισιόν, στο Μέγαρο Μαξίμου εστιάζουν στο θετικό, ότι δεν θα υπάρχει διάκριση στις μεταφορές είτε ως προς το μέσο που θα επιλέξει κάποιος να μετακινηθεί, είτε ως προς τη γεωγραφική απόσταση, αλλά θα σχετίζονται με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά. Το σχέδιο θα αρθρώνεται σε τέσσερα σημεία, τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα, τα εργασιακά και τις οικονομικές ενισχύσεις.

Το βασικό στο οποίο επικεντρώνεται η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση του ζωοδότη τομέα του Τουρισμού είναι οι διμερείς διακρατικές συμφωνίες

Προς το παρόν η χώρα μας βρίσκεται στην τελική ευθεία για να συνάψει συμφωνίες με την Κύπρο, το Ισραήλ, την Αυστρία, και τη Βουλγαρία. Το βλέμμα της είναι στραμμένο όμως και στη Γερμανία που την επείγει να συνάψει συμφωνία.

Οι «ασφαλείς διαδρομές» μεταξύ χωρών είναι ο στόχος της ελληνικής πλευράς. Και την προηγούμενη εβδομάδα άλλωστε ο κ. Μητσοτάκης σε τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς της Αυστρίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Τσεχίας, του Ισραήλ, της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας, χώρες που αντιμετώπισαν παρόμοια αποτελεσματικά των κορωνοιο στάθηκε στη συνεργασία και θέσπιση συγκεκριμένων πρωτοκόλλων που θα ανοίξουν τον τουρισμό.

Δείτε επίσης