Η εισβολή στο Καπιτώλιο από τους φανατικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο πλήγωσαν βαθύτατα την καρδιά της Αμερικανικής δημοκρατίας αλλά διέσυραν τη χώρα παγκοσμίως. Μετά λοιπόν από αυτά τα απεχθή γεγονότα που συνέβησαν, φαίνεται ότι το Καπιτώλιο εξοπλίζεται βαρύτατα για να αποτρέψει να συμβούν παρόμοια σκηνικά, ειδικότερα αυτή την δύσκολη ώρα που συζητείται η αποπομπή του Τραμπ.

Σοκαριστικές εικόνες λοιπόν μας έρχονται από το εσωτερικό του Καπιτωλίου, καθώς βλέπουμε ότι στρατοκρατείται από την εθνοφρουρά, με χιλιάδες στρατιώτες να παραμένουν άκρως οπλισμένοι στο χώρο, αφού υπάρχουν φόβοι για ένοπλες επιθέσεις από οπαδούς του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ. 

Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία η ηγεσία του Αμερικανικού Στρατού απευθύνεται σε όλο το στράτευμα καλώντας το να τηρήσει τους νόμους και να βάλει στην άκρη τις πολιτικές του πεποιθήσεις.

Μήνυμα του Στρατού στους Αμερικανούς

Η κατάσταση είναι τόσο τεταμένη που ο Αμερικανικός Στρατός έστειλε μήνυμα στους ένστολους αλλά και στους πολίτες που υπηρετούν σε αυτόν και στα μέλη των οικογενειών τους.

Τρείς ανώτατοι αξιωματικοί με επιστολή τους ζητούν να τιμήσουν τις αξίες του αμερικανικού στρατού αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα κάθε Αμερικανού και προστατεύουμε του θεσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Υπενθυμίζουμε σε όλους τους στρατιώτες και τους πολίτες ότι πρέπει να τηρούν τα πρότυπα του Στρατού μας βάζοντας στην άκρη τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Το έθνος περιμένει από όλα τα μέλη του στρατού μας να ακολουθήσουν το γράμμα του νόμου και να κάνουν το σωστό είτε φορούν στολή είτε όχι. Για να διατηρηθούν τα ιερά και τα όσια του αμερικανικού λαού είναι σημαντικό όλοι όσοι αντιπροσωπεύουν το στράτευμα από οποιαδήποτε θέση να παραμείνουν σύμβολα επαγγελματισμού, χαρακτήρα και ακεραιότητας».

Δείτε τις φωτογραφίες που σοκάρουν και κάνουν το γύρο του κόσμου