Στυλιανίδης: Ανάγκη επίσπευσης των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας

Για την  επίσπευση των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από τους αρμόδιους φορείς, καθώς η περιοχή έχει καταστεί πιο ευάλωτη σε πλημμυρικά φαινόμενα εξαιτίας των πρόσφατων πυρκαγιών, μίλησε  ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη μετάβασή του, σε Αλεποχώρι και Βίλια. 

Κατά την επίσκεψή τους ο υπουργός,  ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς και τον γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου,  συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μεγάρων, Γρηγόρη Σταμούλη.

Επίσης συναντήθηκαν με  τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Αττικής και την δασάρχη Μεγάρων και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα αντιδιαβρωτικά έργα που έχουν ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή (κορμοδέματα, κορμοφράγματα, κορμοπλέγματα).

Κατά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε, συμφωνήθηκε  η άμεση δρομολόγηση ενημερωτικής καμπάνιας για τους κατοίκους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπό την καθοδήγηση του Υπουργείου.

Στη συνέχεια, ο υπουργός και ο υφυπουργός μετέβησαν στα Βίλια όπου επισκέφθηκαν την Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία κατασκευής και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η ανέγερση της Ακαδημίας εντάσσεται στο πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ για την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα  Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ.

Η δημιουργία της Ακαδημίας αποτελεί μια επένδυση μακράς πνοής που φιλοδοξεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εκπαίδευση τόσο στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, όσο και εθελοντών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε, τέλος, την ευκαιρία να επισκεφθεί το τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Βιλίων και να συζητήσει με τα στελέχη του όλα τα τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα

Την   πολιτική ηγεσία του Υπουργείου συνόδευε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, καθώς και ο γενικός διευθυντής Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβος Θεοδώρου.