Επικεφαλής του νέου τμήματος Εταιρικών Υποθέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης της Sunlight,  που εντάσσεται στη Διεύθυνση Marketing της εταιρίας, αναλαμβάνει η μέχρι τώρα Senior Corporate Affairs and Sustainability Manager, Κατερίνα Μουζουράκη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των νέων της καθηκόντων,  αναλαμβάνει την εταιρική επικοινωνία, τις σχέσεις με εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ και ενδιαφερόμενα κοινά, καθώς και την επίβλεψη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της στρατηγικής Environmental, Social, and Governance (ESG) της εταιρείας, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Υπενθυμίζεται πως η κ. Μουζουράκη, κατείχε τη θέση της διευθύντριας Επικοινωνίας Ελλάδας στην Trans Adriatic Pipeline, από το 2016 έως σήμερα.

Με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, έχει συνεισφέρει καθοριστικά στη χάραξη και την εφαρμογή στρατηγικής και πλάνων εταιρικής επικοινωνίας για περισσότερες από 20 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις, έχοντας αποκτήσει εκτενή εξειδίκευση στη βιομηχανία και τον κλάδο της ενέργειας.

Σημειώνεται ότι η Sunlight είναι μέλος του Ομίλου Olympia, ενός διεθνούς επενδυτικού Ομίλου με παρουσία σε 10 χώρες και κλάδους όπως η αποθήκευση ενέργειας, το λιανικό εμπόριο και οι τηλεπικοινωνίες.

Με σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά αποθήκευσης ενέργειας,  κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας στην παραγωγή συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Η παγκόσμια βιομηχανία αποθήκευσης ενέργειας μετασχηματίζεται, καθώς η τεχνολογία λιθίου επιτρέπει τη δημιουργία συστημάτων με σημαντικά αυξημένη αποδοτικότητα, υψηλές επιδόσεις κάτω από δύσκολες συνθήκες, ταχύτερη φόρτιση, μικρότερο μέγεθος, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και ισχυρότερη οικολογική απόδοση.

Η  Sunlight συνεπής στη στρατηγική της για την ανάπτυξη εξειδικευμένης καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του τομέα των μπαταριών, έχει επενδύσει σημαντικά την τελευταία δεκαετία στην έρευνα και ανάπτυξη γύρω από τις ασφαλέστερες και πιο προηγμένες εφαρμογές λιθίου.

Η τεχνολογία λιθίου έχει φέρει επανάσταση στην ηλεκτροκίνηση των οχημάτων και στην καθημερινή χρήση των κινητών συσκευών. Στο πλαίσιο αυτό, η Sunlight επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις εφαρμογές δικτύων, τις δημόσιες μεταφορές, τα logistics και τα οχήματα αυτοματοποιημένης καθοδήγησης (AGVs), όπως και τη ναυτιλία.

 Οι μπαταρίες λιθίου Li.ON Force της εταιρίας καλύπτουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις της βιομηχανίας Υλικών και Logistics, όπου η Sunlight κατέχει σημαντικό μερίδιο παγκοσμίως που φτάνει το 11%.

Η νέα εποχή βρίσκει την εταιρία στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μονάδα ανακύκλωσης της εταιρείας στην Κομοτηνή λειτουργεί με σύγχρονα περιβαλλοντικά πρότυπα, διατηρώντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μετατροπής μπαταριών μολύβδου.