Μάξιμουμ 300 άτομα θα επιτρέπεται να βρίσκονται εντός γηπέδου στα ματς των play offs και των play out σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο υγείας που έχει δώσει προς έγκριση η Superleague στην Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Μάξιμουμ 300 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των αστυνομικών, των υπαλλήλων security, των πυροσβεστών και των ιατρών-νοσοκόμων σε περίπτωση άμεσης πρώτης βοήθειας θα επιτρέπεται να βρίσκονται εντός και πέριξ των γηπέδων στα play offs και στα play oyt (πιθανότατα και στα τρία ματς που απομένουν στο Κύπελλο).

Αυτή είναι η πρόβλεψη όπως αποτυπώνεται στο Πρωτόκολλο Αγώνων που έχει στείλει η Superleague στη ΓΓΑ προς έγκριση, το οποίο αναμένεται να «επικυρωθεί» με τις όποιες διορθώσεις/προσθαφαιρέσεις αποφασίσει ο ΕΟΔΥ, να σταλεί ολοκληρωμένο πλέον στη Λίγκα πιθανότατα αύριο (Τρίτη, 25/5), ώστε να ανάψει οριστικά και αμετάκλητα το πράσινο φως για το restart του πρωταθλήματος.

Τι αναφέρεται στο Πρωτόκολλο Υγείας αναλυτικά σχετικά με όσους θα έχουν άδεια εισόδου στα γήπεδα;

  1. Σε κάθε αγώνα, θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε το προσωπικό που θα απασχοληθεί, να περιοριστεί στο απολύτως αναγκαίο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
  2. Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, σε μία εγκατάσταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τα τριακόσια (300) άτομα.
  3. Ο κάθε παρευρισκόμενος στην αθλητική εγκατάσταση οφείλει να παραμένει στους χώρους αρμοδιότητάς του και να μην μετακινείται σε άλλους χώρους.
  4. Ακολουθεί αναλυτικός πίνακας με το ανθρώπινο δυναμικό που εμπλέκεται στη διοργάνωση του αγώνα και την πρόσβασή του στους χώρους της εγκατάστασης, ανάλογα με την ιδιότητά του:
  Εγκατάσταση (Μέγιστος αριθμός πρόσβασης στους χώρους)
ΚατηγορίαΜέγιστος Συνολικός Αριθμός Είσοδος Εγκατάστασης / Εξωτερικοί χώροι της εγκατάστασηςΑποδυτήριαΑγ/κός χώροςΕξέδρεςΔημ/κά Θεωρεία
Ποδοσφαιριστές44  4444  
Αξιωματούχοι πάγκου26  2626  
Διαιτητές Αγώνα4  44  
Διαιτητές VAR (όταν το VAR λειτουργεί στην εγκατάσταση)2 (2)(2)(2)  
Παρατηρητής Διαιτησίας1  111 
Διαπιστευμένοι γηπεδούχου9 33393
Διαπιστευμένοι φιλοξενούμενης4 2334 
Παρατηρητές Αγώνα2 22222
Συντονιστής Εγκατάστασης1 11111
Ιατρός Αγώνα1  11  
Τραυματιοφορείς2   2  
Προσωπικό Ασθενοφόρου2   2  
Ομάδα Α’ Βοηθειών – κατόπιν σχεδίου (Κ.Σ.)Κ.Σ. Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.
Εκπρόσωποι ΕΣΚΑΝ3  333 
Στελέχη Super League2 22222
Security – κατόπιν σχεδίου (Κ.Σ.)Κ.Σ. Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.
Ball Boys / Girls6   6  
Βοηθητικό Προσωπικό Αγώνα (Τεχνικοί, συντηρητές αγωνιστικού χώρου, προσωπικό για πινακίδες, προσωπικό για καθαρισμό κ.α)12 2 1010 10 
Προσωπικό τηλεοπτικού παρόχου (κατά τη διάρκεια του αγώνα)60 18 28 (20)14 (22) 
Αστυνομία – κατόπιν σχεδίου (Κ.Σ.)Κ.Σ. Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.
Πυροσβεστική – κατόπιν σχεδίου (Κ.Σ.)Κ.Σ. Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.Κ.Σ.
Αναλυτές Ομάδας2  2 2 
Τεχνικοί VAR3 3 3  
Φωτογράφοι15   15  
Δημοσιογράφοι30     30
Εκπρόσωποι Στατιστικής Υπηρεσίας6  1  6
Λοιποί, κατόπιν έγκρισης της Super LeagueΚ.Σ.      

Πηγή: gazzetta.gr