Ολοκληρώθηκε, μετά από 4 ώρες συζήτησης η συνάντηση των Big-4, του υφυπουργού Αθλητισμού και των μελών των ελληνικών και των διεθνών ομοσπονδιών του ποδοσφαίρου. Πρώτος αποχώρησε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης.

Κανείς τους δεν προέβη σε δήλωση, δείγμα ότι υπήρχε συνεννόηση για τοποθέτηση από τον Χέρμπερτ Χούμπελ. Δηλώσεις έκανε και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Η συνάντηση των Big 4 σχετικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια», στην αίθουσα «Grand Ballroom» (άρχισε λίγο μετά τις 15:30).

Το «παρών» έδωσαν οι ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων (Αλαφούζος Παναθηναϊκός, Μαρινάκης Ολυμπιακός, Σαββίδης ΠΑΟΚ, Μελισσανίδης ΑΕΚ), ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και στελέχη της UEFA και της FIFA (Λούκα Νικόλα, Χέρμπερτ Χούμπελ, Μάριος Γεωργίου, Σέφτον Πέρι).

Η σειρά που κάθισαν στο τραπέζι ήταν η ακόλουθη: Μελλισανίδης, Λυσάνδρου, Μαρινάκης, Πέρι (UEFA), Χούμπελ (FIFA/UEFA), Νικολά (UEFA), Αυγενάκης, Λάκοβιτς (UEFA), Γεωργίου (UEFA), Γραμμένος, Αλαφούζος, Σαββίδης.

Τα θέματα που θα τέθηκαν προς συζήτηση ήταν τα ακόλουθα:

  1. Η διάδοχη κατάσταση στην ΕΠΟ, τις εκλογές της και το πώς θα γίνουν
  2. Η επόμενη ημέρα στο ποδόσφαιρο μετά την αποχώρηση των FIFA – UEFA το προσεχές καλοκαίρι
  3. Η επιλογή προσώπων κοινής αποδοχής για την ΕΠΟ (πιθανότατα τεχνοκράτης ως CEO) και την ΚΕΔ.η αποκλιμάκωση της έντασης.

Τη συνάντηση προλόγισαν οι Λάκοβιτς και Αυγενάκης ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Στη συνέχεια στην κουβέντα μπήκαν και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι.