Μετά τη νίκη των Κόκκινων και το έπαθλο του φαγητού που κέρδισαν, οι Μπλε κλήθηκαν να επιλέξουν τον πρώτο υποψήφιο για αποχώρηση που ίσως επιστρέψει στην Ελλάδα από τον Άγιο Δομίνικο.

Η απόφαση ήταν δύσκολη για την ομάδα των Μπλε και μετά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, η ομάδα απεφάνθη καθώς όλοι ήταν σε κίνδυνο εκτός του Αλέξη Παππά που κέρδισε την ατομική ασυλία.

Έτσι, οι Μπλε αποφάσισαν πως η Ελευθερία Ελευθερίου θα είναι η πρώτη υποψήφια.

Έντονη διαμάχη μεταξύ Άννας Μαρίας Βέλλη – Τριαντάφυλλου

Στο συμβούλιο του νησιού, όμως, είχαμε και την έντονη διαμάχη μεταξύ Άννας Μαρίας Βέλλη και Τριαντάφυλλου καθώς υπήρξε παρεξήγηση με μια λέξη που αναφώνησε η νεαρή παρουσιάστρια.

Πιο συγκεκριμένα, η Άννα Μαρία Βέλλη σημείωσε χαρακτηριστικά στο συμβούλιο των δύο ομάδων στο Survivor πως «δεν έβρισα εσένα, Τριαντάφυλλε μου, ήταν μια έκφραση που μου βγήκε αυθόρμητα. Δεν ήταν προσωποποιημένη πάνω σου. Από κει και πέρα έγινε ένα σκηνικό, με κοίταξες στα μάτια πριν ξεκινήσει ο αγώνας, γελάσαμε και μετά έκανες ότι δεν έγινε ποτέ. Και μετά σου είπα ότι δεν είσαι τίμιος».

«Το είπα για πλάκα και χαβαλέ! Δεν θέλω όμως να ακουστεί ότι χαρακτήρισα έναν άνθρωπο με αυτή τη λέξη… Ήταν πάνω στα νεύρα μου αλλά δεν ήταν προς το πρόσωπο σου. Ήταν μια λέξη που λέμε όλοι μας» πρόσθεσε σε άλλο σημείο η παίκτρια των Μπλε.

«Τελείωσε! Άννα Μαρία τέλος… Το είδε όλος ο κόσμος» απάντησε, με τη σειρά του, ο Τριαντάφυλλος εμφανώς εκνευρισμένος με την πρώην συμπαίκτρια του. «Το δέχομαι».