Πεδίο αντιπαράθεσης αναμένεται να εξελιχθεί η ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα εργασιακά ζητήματα.

Είχαν προηγηθεί δύο επίκαιρες ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό από την Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα που αφορούσαν την κυβερνητική πολιτική για τα εργασιακά και ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση. 

Με όπλο τις προβλέψεις της Κομισιόν

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες, θα μιλήσει για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας έχοντας σαν όπλο τα τελευταία στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας αλλά και τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη.

«Το πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα προβλέπεται να φθάσει το 2,4% το 2020 και το 2,0% το 2021», σημειώνει στην έκθεσή της, η οποία δημοσιεύθηκε χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο των χειμερινών οικονομικών της προβλέψεων, αναθεωρώντας προς τα πάνω την προηγούμενη εκτίμηση της. Παράλληλα τα στοιχεία για την ανεργία δείχνουν ότι τον Νοέμβριο 2019 μειώθηκε στο 16,5%  έναντι 18,6% τον Νοέμβριο 2018.


Ιδεολογική τοποθέτηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ

Με επίκεντρο τα εργασιακά ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει μια ιδεολογική τοποθέτηση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αντιπροσωπεύει, όπως αναφέρουν συνεργάτες του.

Θέλει να τονίσει πως σκοπεύει να αντιτάξει τον πυρήνα της δικής του πολιτικής που είναι η δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας που θα προσφέρουν καλές αμοιβές, απέναντι στην επιδοματική πολιτική που ακολούθησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση.

Όσα θα ειπωθούν για τον κατώτατο μισθό

Πάντως αυτό που δεν έχει βγει ακόμα στην επιφάνεια είναι τι θα πει ο πρωθυπουργός για το θέμα του κατώτατου μισθού. Αξίζει να σημειωθεί πως το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις των κοινωνικών εταίρων για την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, ωστόσο δεν αποκλείεται από το βήμα της Βουλής ο κ. Μητσοτάκης να αναφέρει την δική του θέση για τη αύξηση που μπορεί να δοθεί στους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.