Για άσκοπη χρήση των υπηρεσιακών οχημάτων τους κατηγορούνται δύο ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, που μετά από έρευνα οδηγούνται στην Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για μία αρκετά παράξενη υπόθεση που εξετάστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και κατέληξε στην σύλληψη των δύο αξιωματικών.

Οι «αδιάφθοροι» της Ελληνικής αστυνομίας ενήργησαν μετά από πληθώρα καταγγελιών που ήθελαν τους δύο συναδέλφους τους να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα για προσωπικούς λόγους.

Μετά από σχετική έρευνα, αμφότεροι κλήθηκαν να απολογηθούν, ενώ για να καταθέσει κλήθηκε και ο προϊστάμενος για να διαπιστωθεί αν ήταν γνώστης του συμβάντος.

Οι δύο ελεγχόμενοι αξιωματικοί (ένας αστυνομικός Διευθυντής και ένας Υποδιευθυντής) υποστήριξαν ότι χρησιμοποιούσαν τα οχήματα τους για αστυνομικές επιχειρήσεις και ελέγχους σε στόχους. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο τόνισε πως όταν ολοκλήρωνε την υπηρεσία του, άφηνε το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Και οι δυο τους έκαναν λόγο για «μικρό θέμα, που θα μπορούσε να λυθεί εσωτερικά» και κάνουν λόγο για «στοχοποίηση» τους.

Οι εξηγήσεις τους δεν κρίθηκαν επαρκείς και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, που ήδη έχει σταλεί στην Δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει και το αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα που τους αποδίδονται.