Σύλληψη διεθνούς διωκόμενης στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή σε κύκλωμα trafficking |

Στη σύλληψη μιας 40χρονης Ελληνίδας με καταγωγή από τη Νιγηρία, την οποία καταζητούσαν οι ιταλικές δικαστικές αρχές για συμμετοχή σε καλά οργανωμένο κύκλωμα trafficking, προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος της γυναίκας εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, βάσει του οποίου και συνελήφθη κατόπιν κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης.

Η συλληφθείσα οδηγείται σε εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που συνδέονται με το αίτημα έκδοσης στην Ιταλία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα των ιταλικών διωκτικών αρχών προκύπτει ότι είχε διευθυντικό ρόλο στη φερόμενη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα δε -κατά την ίδια ανακοίνωση- κατηγορείται ότι στρατολογούσε μεγάλο αριθμό ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία, όπου κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού), ωθούνταν στην πορνεία.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση, σύμφωνα με την έρευνα των Ιταλών, φέρεται να ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ ανά θύμα. Η γυναίκα φέρεται ακόμα να διώκεται ποινικά και στην Αυστρία όπου αναζητείται από τις τοπικές διωκτικές αρχές. Στην ίδια ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνεται ότι κατά την παράλληλη ευρωπαϊκή επιχείρηση συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, φερόμενα ως μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης στην ιταλική επικράτεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ