Σύλληψη στους... αιθέρες - Ζευγάρι έσπασε την καραντίνα στην Ολλανδία και μπήκε στο αεροπλάνο για Ισπανία | aerodromio 2 scaled

Η αστυνομία τους πέρασε χειροπέδες μέσα σε αεροπλάνο.

Ζευγάρι με κορωνοϊό το έσκασε από ξενοδοχείο Covid στο Άμστερνταμ και μπήκε σε αεροπλάνο για να φύγει από τη χώρα!

Ωστόσο, η αστυνομία εντόπισε το ζευγάρι πριν αναχωρήσει για την Ισπανία. Σημειώνεται ότι το ζευγάρι ήταν από τους ταξιδιώτες που είχαν φτάσει από τη Νότια Αφρική και ήταν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η αστυνομία τους πέρασε χειροπέδες μέσα σε αεροπλάνο, λίγο προτού αυτό απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σίπχολ. Το ζευγάρι είναι ένας Ισπανός πολίτης, 30 ετών, και η Πορτογαλίδα σύντροφός του, 28 ετών.

«Οι συλλήψεις έγιναν ενώ το αεροσκάφος ετοιμαζόταν για την απογείωση», ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω Twitter, ενώ πρόσθεσε ότι το ζευγάρι παραδόθηκε στις υγειονομικές αρχές.

Η εκπρόσωπος της ολλανδικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, Στέφανι φαν Βάαρντενμπουργκ, διευκρίνισε πως το ζευγάρι τέθηκε εκ νέου σε απομόνωση, αλλά όχι στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο νεαρός είναι θετικός, η σύντροφός του όχι, αλλά τέθηκε μολαταύτα σε απομόνωση.

Μερικές ώρες πριν ο υπουργός Υγείας Χούχο ντε Γιόνγκε διεμήνυε πως οι ολλανδικές αρχές θα επιβάλουν την τήρηση της καραντίνας από τους επιβάτες.