Οι αρχές του Ιράν έχουν συλλάβει κάποια πρόσωπα που φέρονται πως εμπλέκονται στο δυστύχημα με το ουκρανικό αεροσκάφος, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του δικαστικού σώματος Γκολαμχουσέιν Ισμαϊλι χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες. Η Τεχεράνη το προηγούμενο Σάββατο ομολόγησε ότι κατέρριψε το ουκρανικό Μπόινγκ με πύραλο “από λάθος”,

Από το βράδυ της ίδιας ημέρας που το Ιράν πήρε την ευθύνη για τον θάνατο των 176 ανθρώπων, πολλοί διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους καταγγέλοντας τη στάση της κυβέρνησης που αρχικά είχε αρνηθεί ότι έφερε οποιαδήποτε ευθύνη για τη συντριβή του Μπόινγκ.

Πρόεδρος Ροχανί: «Θα τιμωρήσουμε όλους όσους ευθύνονται»

Λίγο νωρίτερα στην Τεχεράνη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, σημείωσε πως το «τραγικό περιστατικό» θα ερευνηθεί σε βάθος και πως το Ιράν θα τιμωρήσει όλους όσους ευθύνονται για την κατάρριψη από λάθος του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου.

«Η παραδοχή από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις του λάθους τους είναι ένα καλό πρώτο βήμα. Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι δεν θα συμβεί ξανά« σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του «είναι υπόλογη απέναντι στο ιρανικό και τα άλλα έθνη που έχασαν ζωές στη συντριβή του αεροπλάνου».