Συλλήψεις σε Εξάρχεια και Δυτική Αττική | 5

Στη σύλληψη ενός 24χρονου που κατηγορείται ότι είναι μέλος σπείρας που έχει διαπράξει σωρεία ληστειών και κλοπών σε βάρος οδηγών φορτηγών και εταιρειών, κυρίως στην Δυτική Αττική προχώρησε η αστυνομία προχθές το πρωί στον Ασπρόπυργο.

Ο νεαρός μαζί με συνεργούς του με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή όπλου, διέπρατταν συστηματικά ληστείες σε βάρος οδηγών φορτηγών, από τους οποίους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους έγγραφα.

Επίσης είχαν διαπράξει ληστείες και κλοπές σε βάρος εταιρειών από τις οποίες αφαιρούσαν χρηματοκιβώτια, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κα άλλα αντικείμενα, καθώς και σταθμευμένα φορτηγά. Για τις μετακινήσεις τους οι δράστες χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο είχαν αφαιρέσει από την περιοχή του Περάματος.

Μέχρις στιγμής εξιχνιάσθηκαν οκτώ περιπτώσεις ληστειών σε εταιρείες και οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων και τρείς περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών από εταιρείες και σταθμευμένα φορτηγά, στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών.

Συλλήψεις στην πλατεία Εξαρχείων για ναρκωτικά

Πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν στην πλατεία Εξαρχείων για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ύστερα από νέα επιχείρηση για την καταπολέμηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή, που πραγματοποίησε προχθές η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής, με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε και Ομάδων της νέας υπηρεσίας “Δράση”.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 38,8 γραμμαρίων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Επιπλέον, προσήχθησαν στο Α.Τ. Εξαρχείων εννέα αλλοδαποί, σε δύο εκ των οποίων εφαρμόσθηκε το μέτρο της διοικητικής απέλασης.