Συμμετοχή του γ. γ. Δημόσιας Διπλωματίας στις εργασίες της Λέσχης της Βενετίας | 4973971 scaled

Στις εργασίες της ολομέλειας της Λέσχης της Βενετίας συμμετείχε ο γενικός γραμματέας δημόσιας διπλωματίας, Κωνσταντίνος Αλεξανδρής στις 4- Δεκεμβρίου στη Βενετία, όπου παρουσίασε τη νεοσύστατη γενική γραμματεία δημόσιας διπλωματίας στο υπουργείο Εξωτερικών και αναφέρθηκε στους γενικότερους στόχους και τη λειτουργία της Δημόσιας Διπλωματίας.

Σε ομιλία του, με θέμα “Sharing Values”, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε: “Κοινωνώντας ιδέες, αξίες και πολιτισμό, μιλούμε στην καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων. Αυτή είναι και η πεμπτουσία της Δημόσιας Διπλωματίας”, δήλωσε, αναδεικνύοντας παράλληλα το ρόλο της Ελλάδας στο πεδίο της πολιτιστικής και της θρησκευτικής διπλωματίας”.

Ο κ. Αλεξανδρής υπογράμμισε επίσης ότι 200η επέτειος της κήρυξης ελληνικής επανάστασης “αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για να αναλογιστούμε τα όσα επιτύχαμε τους δύο αυτούς αιώνες, αλλά και το πώς επηρεάσαμε και πώς επηρεαστήκαμε στην πορεία αυτή, τόσο σε εθνικό όσο και σε ατομικό επίπεδο”, τονίζοντας ότι η παρακαταθήκη του παρελθόντος αποτελεί έμπνευση για το μέλλον, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Λέσχη της Βενετίας (Club of Venice) αποτελεί ένα πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα επικοινωνίας μεταξύ των αρμοδίων φορέων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.