Θεσσαλονίκη: 6 συλλήψεις για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών

Συμβόλαια θανάτου και οι μαφιόζικες εκτελέσεις, ακόμα και μέρα-μεσημέρι σε πολυσύχναστους δρόμους- παρακολουθούμε συχνά τον τελευταίο μήνα.

Μάλιστα, οι δυο άγριες δολοφονίες σε λιγότερες από 24 ώρες, σε Σεπόλια και Βάρη, άγχωσαν ιδιαίτερα τους πολίτες.

Η εκτέλεση στα Σεπόλια, της Κυριακης, ήταν το 13ο συμβόλαιο θανάτου στον πόλεμο της νύχτας, και αυτή στη Βάρη έδωσε στην τραγική λίστα του θανάτου, τον 14ο νεκρό.

Επίσης, σε διάστημα λιγότερου από ένα μήνα, σημειώθηκαν στη χώρα, τέσσερα χτυπήματα που παραπέμπουν σε συμβόλαια θανάτου και ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Ο επιχειρηματίας που δολοφονήθηκε στη Ζάκυνθο

Στις 7 Μαΐου ολόκληρο το νησί της Ζακύνθου συγκλονίστηκε από τη δολοφονία του επιχειρηματία μέσα σε λογιστικό γραφείο της πόλης. Τότε ήταν που δύο άνδρες με καλυμένα τα πρόσωπά τους,  πυροβόλησαν και σκότωσαν  54χρονο επιχειρηματία από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου. Αξίζει να σημειωθεί ο 54χρονος τον Ιούνιο του 2020 είχε επιζήσει της πρώτης εις βάρος του ενέδρας, από την οποία έπεσε νεκρή η σύζυγός του.

Ο άτυχος επιχειρηματίας είχε δηλώσει εγγράφως τον φόβο του πως θα εκτελεστεί και εκείνος, 15 μέρες πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του στο κέντρο της Ζακύνθου.

Επίσης, όπως έχει γίνει γνωστό, είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος 8 συγκεκριμένων προσώπων, τους οποίους θεωρούσε ότι είναι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της απόπειρας σε βάρος του και δολοφονίας της γυναίκας του, ενώ είχε κατονομάσει πρόσωπα και είχε αναφερθεί σε συγκεκριμένα γεγονότα από το παρελθόν, τα οποία τον έβαζαν στο «στόχαστρο».

Η δολοφονία στη Μεταμόρφωση

Ύστερα από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα το βράδυ του Σαββάτου 15 Μαΐου, μια ακόμα μαφιόζικη δολοφονία, λαμβάνει χώρα έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση.

 Τότε νεκρός πεφτει ένας 58χρονος γνωστός της αστυνομίας και του τμήματος εκβιαστών.

Ο άνδρας που ήταν γνωστός και ως «Κεφάλας», υπήρξε πρωταθλητής πυγμαχίας αθλητικού συλλόγου, ενώ λέγεται πως βρισκόταν στο χώρο της νύχτας περί τα 30 χρόνια.

Ο 58χρονος ήταν με τη μοτοσικλέτα του έξω από καντίνα και συνομιλούσε με υπαλλήλους της επιχείρησης.

Γύρω στις 22:30 τη νυχτα, μια μοτοσικλέτα με δυο κουκουλοφόρους επιβαίνοντες τον πλησιάζει από το αντίθετο ρεύμα και κινείται προς το μερος του.

Ο συνοδηγός τον πυροβολει από κοντινή απόσταση και ο ο οδηγός επιταχύνει προς την Τατοϊού.

Οι δολοφόνοι του 58χρονου παρά το γεγονός ότι τόσο στο κατάστημα υπήρχαν πελάτες και εργαζόμενοι, όσο και το ότι διπλά από τον στόχο τους βρισκόταν ένας άλλος άνδρας, δεν υπολόγισαν τίποτα και εκτέλεσαν σε ελάχιστο χρόνο το συμβόλαιο θανάτου για το οποίο είχαν πάρει την εντολή

Η εκτέλεση στα Σεπόλια

Την Κυριακή το μεσημέρι, σε μια καφετέρια των Σεπολίων, εκτελέστηκε ένας ακόμα άνδρας. Το θύμα ήταν από την Βόρεια Ήπειρο και είχε γίνει στόχος διαδοχικών εγκληματικών επιθέσεων τους τελευταίους μήνες στο κέντρο της Αθήνας. 

Είχε εμπλοκή σε εγκληματικές οργανώσεις, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης φερεται να είχε σχέσεις με μέλη της αλβανικής μαφίας στις φυλακές.

Το άγριο έγκλημα, σημειώθηκε λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 31 Μαΐου,  στην οδό Δυρραχίου 30, όταν ένοπλος εισέβαλε στην καφετέρια, και πυροβόλησε το θύμα στο κεφάλι, ρίχνοντας  συνολικά οκτώ σφαίρες.

Η άγρια δολοφονία του πυγμάχου στη Βάρη

Στη Βάρη πραγματοποιήθηκε η τελευταια εν ψυχρώ δολοφονία, λίγες ώρες μετά από εκείνη των Σεπολίων.

Ο διάσημος Έλληνας πυγμάχος Τάσος Μπερδέσης, πέφτει νεκρός από αγνώστους, το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πολυτελές μαύρο τζιπ τον πλησίασε και οι δράστες τον πυροβόλησαν στο κεφάλι.