Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα διήρκεσε 2,5 ώρες.

Συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν την «σταθερότητα», της χώρας, όμως στην κορυφή της ατζέντας ήταν το Λιβυκό, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποφασίστηκε η «πλήρης στήριξη του λαού της Λιβύης κατά της τυραννίας».

Η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η καταπολέμηση τρομοκρατικών στοιχείων, διασυνοριακά, θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της Τουρκίας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.

Επόμενο θέμα συζήτησης ήταν η έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, με την Τουρκία να καλεί τους Αρμένιους να κάνουν πίσω και την ξεκάθαρη στήριξη της προς την ηγεσία της Μπακού.

Στα θέματα συζήτησης δεν έλειψε φυσικά και η αναφορά στα εθνικά μας ζητήματα, καθώς στο 4ο άρθρο που αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο η ανακοίνωση που βγήκε κάνει λόγο πως «τονίστηκε η αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο, να μην επιτραπούν οι προσπάθειες χωρών να αγνοούν την ύπαρξη της Τουρκικής Κοινότητας και τα δικαιώματα της όπως να μην επιτραπούν οι  προσπάθειες που θα πλήξουν το περιβάλλον ασφάλειας και σταθερότητας».

Για την Ανατολική Μεσόγειο τονίστηκε η «ξεκάθαρη αποφασιστικότητα μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα , τα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα μας τα οποία προκύπτουν από το διεθνές δίκαιο».