Θορυβημένο είναι το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση των 416 νέων κρουσμάτων χθες. Σε επικοινωνία του επιτελείου του πρωθυπουργού με τους λοιμωξιολόγους που απαρτίζουν την ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, «έκλεισε» το ραντεβού με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Η Αττική πλέον αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας, όπως επισήμανε ο Γκίκας Μαγιορκίνης και η καταγραφή 240 εκ των 416 κρουσμάτων εντοπίζεται στην Περιφέρεια της Αττικής. Κατά συνέπεια, επανέρχεται το σενάριο εφαρμογής της καθολικής χρήσης μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους παρά το γεγονός ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι δεν αρκεί η λήψη νέων μέτρων αλλά η εφαρμογή τους από τους πολίτες.

H τελευταία εβδομάδα εμφανίζει συνεχιζόμενη επιδείνωση, με αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων, του αριθμού των διασωληνωμένων και του ημερήσιου αριθμού θανάτων. Ο δείκτης Rt για την επικράτεια αυξήθηκε σε 1, ενώ στην Αττική, για το υπό εξέταση διάστημα, υπολογίζεται άνω της μονάδας.

Στα 5.379 τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως «η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό», ενώ υπογράμμισε ότι στην χώρα μας υπάρχουν 5.379 ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα. Επιπρόσθετα, 93 από τα 123 σχολεία στα οποία έχει εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού, βρίσκονται στην Αθήνα. Στη συνέχεια ενημέρωσε πως θα αξιοποιηθούν ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να φιλοξενηθούν ασυπτωματικοί και να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.