Συναγερμός έχει σημάνει στο Πολεμικό Ναυτικό καθώς όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Κρήτη, έχουν βρεθεί κρούσματα κορωνοϊού σε πλήρωμα φρεγάτας, η οποία αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο Ναύσταθμο Κρήτης.

Λίγες μέρες μετά την είδηση για τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και του Στρατού Ξηράς, η πανδημία φαίνεται πως «χτύπησε» και το Πολεμικό Ναυτικό, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης στην Κρήτη, μέλη πληρώματος ελληνικής φρεγάτας είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το zarpanews, σε καραντίνα επί του πλοίου, που έχει καταπλεύσει στο Ναύσταθμο Κρήτης βρίσκονται όλα τα μέλη του πληρώματος της Φ/Γ Κουντουριώτης ( F 462) μετά τον εντοπισμό δέκα μελών του πληρώματος που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Η φρεγάτα έχει δέσει στον Ναύσταθμο ωστόσο για προληπτικούς λόγους δεν επιτρέπεται στο πλήρωμα να βγει στη στεριά, ενώ δύο από τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικοί έχουν έντονα συμπτώματα, ενώ στους υπόλοιπους είναι πολύ πιο ήπια.

Τέλος, η φρεγάτα «Κουντουριώτης» θα παραμείνει στον Ναύσταθμο Κρήτης όσο χρειαστεί ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τον ΕΟΔΥ.