Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας αποτέλεσαν βασικό αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Νίκο Δένδια με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την ασφάλεια.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών είχε σημαντικές συναντήσεις με ξένους αξιωματούχους, ενώ μίλησε και με τον Μάικ Πομπέο.

Μετά το πέρας των συναντήσεων ο κ. Δένδιας είπε: «Υπήρξε μία πολύ μεγάλη σειρά διμερών επαφών, κατ’ αρχάς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, τον κ. Lavrov, με τον κ. Dimitrov, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ»

Επίσης, πρόσθεσε: «H ημέρα ήταν μακρά, αλλά νομίζω μία ημέρα που μας έδωσε την ευκαιρία να εξηγήσουμε σε μία πολύ μεγάλη σειρά συνομιλητών μας την ιδιαίτερη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η τουρκική στάση τόσο στη Λιβύη, όσο και γενικά στο πλαίσιο της Ανατολικής Μεσογείου».