Συνάντηση Δένδια με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια τη Πέμπτη, με το επίκεντρο των συζητήσεων να είναι οι διμερείς πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, καθώς και σε θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Μετά το τέλος  των συνομιλιών, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα υπογράψουν τρία Μνημόνια Συνεργασίας και συγκεκριμένα στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του Invest North Macedonia.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει αύριο σε  Ιταλία και Πορτογαλία. Στη Ρώμη ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητήσουν θέματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, καθώς και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το α’ εξάμηνο του 2021, για συνάντηση με τον ομόλογό του Αουγούστο Σάντος Σίλβα, προκειμένου να συζητήσουν – εκτός των άλλων – τις ευρωτουρκικές σχέσεις. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ