Περιφέρεια Αττικής: Λύνει το «γόρδιο δεσμό» του έργου ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου

Τη σημασία της δημιουργικής συμπόρευσης με τους Δήμους για την αναπτυξιακή πορεία των τοπικών κοινωνιών, υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής, Β. Ζορμπά, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στα γραφεία της Περιφέρειας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην περιοχή.

Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Β. Γιαννακόπουλος και ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Α. Καλογερόπουλος.

Ο κ. Ζορμπάς επεσήμανε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία παιδικού σταθμού και ζήτησε επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου.

Επίσης, χαρακτήρισε αναγκαία τη συνολική ανακατασκευή βασικής λεωφόρου της πόλης, όπου λόγω των συχνών καθιζήσεων κινδυνεύουν οι πολίτες, και αιτήθηκε χρηματοδότησης για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Αγίου Ιωάννου, μετά τις σημαντικές φθορές που έχει υποστεί.

Ο κ. Πατούλης αναγνώρισε τη σημασία των έργων για την πόλη και επιφυλάχθηκε να εξετάσει τις δυνατότητες, βάσει του προϋπολογισμού της Περιφέρειας. Παράλληλα, τόνισε τη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στα έργα αποκατάστασης όμβριων υδάτων και ενημέρωσε τον δήμαρχο πως δρομολογείται ευρύ πρόγραμμα οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους δήμους.

«Όπου υπάρχουν ώριμες μελέτες θα προχωρούμε βάση του σχεδιασμού, ώστε να ολοκληρώνονται σύντομα τα έργα προς όφελος των πολιτών», σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ