Συνάντηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο | 4892295 scaled

Πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση εργασίας των στελεχών της κεντρικής διοίκησης του κόμματος με τον μέχρι πρόσφατα Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνος Λογοθέτης.

Είναι η πρώτη από μια σειρά τέτοιων συναντήσεων που σκοπό έχουν την πληρέστερη ενημέρωση των ανώτερων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε κρίσιμα θέματα από προσκεκλημένους με ειδική γνώση και εμπειρία.

Τα κύρια θέματα που αναλύθηκαν ήταν η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης, και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επιλέχθηκε η πρώτη συνάντηση να γίνει συμβολικά την ημέρα διεξαγωγής των Βρετανικών Εκλογών ώστε να συζητηθεί και το θέμα του Brexit.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, λίγες μέρες μετά το 13ο Συνέδριό μας, εγκαινιάσαμε έναν κύκλο θεματικών συζητήσεων για ζητήματα αιχμής με σημαντικούς προσκεκλημένους, προκειμένου τα στελέχη μας να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών με νηφάλιο λόγο και επενδύοντας στο πολιτικό επιχείρημα. Στην πρώτη μας συνάντηση, αναλύθηκε διεξοδικά η διαφορετική στρατηγική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποδεικνύοντας ότι μετά από 4 χαμένα χρόνια η χώρα απέκτησε επιτέλους πολιτική πυξίδα.

Η δράση που ανέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φέρει αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα εξαρτώνται μόνο από εμάς. Υπάρχει η διεθνής διάσταση του ζητήματος η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ακόμα κι αν συγκυριακά προβληματίζουμε κάποιες τοπικές κοινωνίες, θα συμβάλλουμε ως κόμμα σε ένα γόνιμο διάλογο και δεν θα επιτρέψουμε αυτό το θέμα να διχάσει τους Έλληνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ