Η ενίσχυση του εισοδήματος των καπνοπαραγωγών, μέσω της ανάδειξης της ιδιαίτερης ποιότητας των ελληνικών ποικιλιών καπνού, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Μάκης Βορίδης με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών και παραγωγούς του νομού Πιερίας.

Οι δυο πλευρές μίλησαν για την περαιτέρω προώθηση των ελληνικών ακτινιδίων και των κερασιών, ενώ συζητήθηκαν γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες του νομού, μεταξύ των οποίων ήταν μέτρα για την αντιχαλαζική προστασία, το καθεστώς των εργατών γης και τρόποι διεύρυνσης της σποροπαραγωγής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Αγροτικού Καπνικού συνεταιρισμού ορεινών Πιερίας, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγής Εκλεκτών Καπνών, Οπωροκηπευτικών, Κτηνοτροφικών και Καινοτόμων Καλλιεργειών Ολύμπου Βροντούς (ΣΠΕΚΟ), του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρίτσας, του Α.Κ.Σ. Λόφου Μηλιάς, της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ράχης Πιερίας «Ο Άγιος Λουκάς», της Ομάδας Παραγωγών ΖΕΥΣ Ακτινίδια Α.Ε., και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σφενδάμης.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι βουλευτές Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, Ξενοφώντας Μπαραλιάκος, Άννη Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης καθώς και η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ