Συνάντηση με τον δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δρομολόγησης κοινών παρεμβάσεων για την ισότιμη ανάπτυξη και των 66 δήμων της Αττικής.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

   Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Ζενέτος τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης έργων που θα συμβάλουν στην αναπτυξιακή αναβάθμιση του δήμου, όπως η ενίσχυση και υλοποίηση οδικών έργων καθώς και η ολοκλήρωση υποδομών με κοινωνικό πρόσημο.

   Ως τέτοιες ανέφερε το κτίριο που θα στεγάσει τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων – ΜΦΗ (Γηροκομείο) και θα λειτουργήσει σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, καθώς και τις αναπλάσεις στις λεωφόρους Αγίου Νικολάου και Πετρούπολης (5.350 εκατ. ευρώ), και στην ανακατασκευή οδών και πεζοδρομίων (3,5 εκατ. ευρώ).

   Ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα στελέχη της περιφέρειας να συνεργαστούν στενά με τους συναδέλφους τους στον Δήμο Ιλίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η υλοποίηση των έργων ενώ ζήτησε ειδική μέριμνα σε όσα σχετίζονται με τα όμβρια και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα οριζόντιων δράσεων όπως η δημιουργία κέντρων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, σημειώνοντας ότι «η περιφέρεια θα στηρίξει και θα επιδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και ποικίλες δραστηριότητες που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τα παιδιά μας». Αναγνώρισε την ανάγκη στήριξης που έχει ο δήμος και υπενθύμισε ότι «προτεραιότητα παραμένει η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα».