Συνέχεια στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, για την πολύκροτη υπόθεση της Folli Follie, έδωσε η Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας την απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πειραιώς κάνει λόγο για νταραβερτζήδες και εκπροσώπους προφυλακισμένων επιχειρηματιών, καλώντας την Κουμουνδούρου να απαντήσει και να μην πετάει την μπάλα στην εξέδρα.

«Αντί να πετούν από την Κουμουνδούρου την μπάλα στην εξέδρα, ας απαντήσουν: Είναι κανονικό να εμφανίζονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως νταραβερτζήδες και εκπρόσωποι προφυλακισμένων επιχειρηματιών; Είναι κανονικό να στέλνουν τις τροπολογίες στους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες πριν καν τις καταθέσουν στη Βουλή;», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Καταλήγοντας, το κυβερνών κόμμα σημειώνει:

«Αν όλα αυτά είναι κανονικά στον δικό τους κόσμο του νταραβεριού και του «μαγαζιού», για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι. Και οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις!».

ΣΥΡΙΖΑ: Έκανε κάποιο νταραβέρι η ΝΔ για την υπερψήφιση της τροπολογίας και την ίδια ΠΝΠ του 2020;

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε για μία ακόμη φορά το γάντι, επιμένοντας πως όλα τα στελέχη του απάντησαν για τους συκοφαντικούς ισχυρισμούς, καθιστώντας παράλληλα σαφές προς θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Αντί λοιπόν η Ν.Δ., το κόμμα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων, να συνεχίζει τη λάσπη στον ανεμιστήρα, ας απαντήσει: Έκανε κάποιο νταραβέρι όταν μαζί με όλα τα κόμματα υπερψήφιζε το 2018 την επίμαχη τροπολογία; Έκανε κάποιο νταραβέρι όταν το Μάιο του 2020 κύρωσε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που προέβλεπαν νέα παράταση ως το τέλος του 2022 για το ακριβώς ίδιο καθεστώς πώλησης αφορολογήτων ειδών που προέβλεπε η τροπολογία του 2018;», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και καταλήγει: «Για άλλη μια φορά η Ν.Δ. πάει για μαλλί και θα βγει κουρεμένη. Ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι. Και αυτούς και τον πανικό τους για τα αδιέξοδα στην πανδημία και την οικονομία».