Στη σύλληψη ενός 27χρονου τζιχαντιστή προχώρησε η Αντιτρομοκρατική σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 27χρονο από τη Συρία, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη και συμμετοχή ως μέλος στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS/DA’ESH, καθώς και για τρομοκρατικές πράξεις άμεσης συνδρομής σε ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά συρροή.

Ο συλληφθείς εισήλθε στην Ελλάδα στις 28/3/2018 και εξεταζόμενος σχετικά αποδέχτηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες κατηγορίες και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατά τη διενέργεια έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε οικίσκο ανοιχτής δομής φιλοξενίας αλλοδαπών, όπου διέμενε, ανευρέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια  για διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Ο δράστης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ήταν παντρεμένος και είχε πέντε παιδιά, όπου διέμεναν όλοι μαζί σε ανοικτή δομή της Αθήνας και πιάστηκε κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε επεισόδια που δημιούργησαν δυο μεγάλες ομάδες μεταναστών για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαμονής τους στη δομή.

Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν έντονα στο στόχαστρο της αστυνομίας και με αφορμή τη συμμετοχή του στα επεισόδια πιάστηκε άμεσα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του, η αστυνομία έδειξε στον δράστη ένα βίντεο που απεικόνιζε αυτόν και άλλα δύο ανώτερα στελέχη του ISIS, να βασανίζουν αιχμαλώτους στη Συρία. Μάλιστα, ο ίδιος χτύπαγε με ιδιαίτερα βάναυσμο τρόπο και χωρίς κανένα δισταγμό τους κρατούμενους.

Μετά από αρκετή ώρα και πίεση ο 27χρονος τζιχαντιστής λύγισε και ομολόγησε με καθε λεπτομέρεια τη συμμετοχή του σε πολλαπλές ανθρωποκτονίες.