Τι και αν ο καιρός ήταν κακός; Τι και αν έβρεχε, η διάθεση των Αθηναίων για γιορτινό κλίμα και Χριστούγεννα υπερίσχυσε με αποτέλεσμα να παραστούν στο Σύνταγμα στη φωταγώγηση του δέντρου από τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμαρχος της πρώτης πόλης της χώρας σήμανε την έναρξη της εορταστικής περιόδου λίγο μετά τις 20:00 εν μέσω μιας φαντασμαγορικής τελετής, την οποία παρουσίασε η Ζέτα Μακρυπούλια.

Τον κόσμο ανέλαβαν να ψυχαγωγήσουν η Έλενα Παπαρίζου, η Ίντρα Κέιν και ο Ίαν Στρατής, με τη συνοδεία της Athens Big Band. Επίσης, την εμφάνισή της έκανε και η ομάδα κρουστών Batala Athens.

Αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, μια εμπειρία που όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είχαν για πρώτη φορά την ευκαιρία να ζήσουν στη χώρα μας. Λαμπερά χρώματα, έντονα σκηνικά και εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές μεταλλαγές ”έντυσαν” με μοναδικό τρόπο το ιστορικό κτίριο.

Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο δήμος και θα πραγματοποιηθεί σε 71 σημεία της πόλης, περιλαμβάνει εξήντα καλλιτεχνικά σχήματα, πενήντα συναυλίες και pop-up events, εξήντα δράσεις για όλη την οικογένεια, τρεις προβολές open air, ένα pop-up μουσείο, ένα παραμυθένιο χωριό, μια φωτεινή διαδρομή, εντυπωσιακά projection mappings και αμέτρητες εκπλήξεις.