Στο Κίεβο μεταφέρθηκαν οι σοροί των επιβατών που σκοτώθηκαν από την κατάρριψη του Boeing στο Ιράν, το οποίο βρισκόταν σε συναγερμό για μια αμερικανική επίθεση.

Παρουσία του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, φέρετρα καλυμμένα με την σημαία της Ουκρανίας μεταφέρθηκαν ένα-ένα από στρατιωτικό αεροπλάνο της χώρας σε νεκροφόρες που περίμεναν στο αεροδρόμιο.

Στρατιώτες κρατούσαν σημαίες που αντιπροσώπευαν τις διαφορετικές εθνικότητες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.

Συγγενείς είχαν έρθει στο εκεί κρατώντας λουλούδια, όπως επίσης εργαζόμενοι της αεροπορικής εταιρείας.Μερικοί γονάτισαν καθώς περνούσαν τα φέρετρα.

Το Ιράν προσπαθεί να αναλύσει τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου, μετέδωσε εξάλλου σήμερα το ιρανικό κρατικό πρακτορείο IRNA, διαψεύδοντας χθεσινή πληροφορία του ημιεπίσημου ιρανικού πρακτορείου Tasnim ότι έχει ληφθεί απόφαση οι καταγραφείς του αεροπλάνου να σταλούν στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι Οι 176 επιβαίνοντες της πτήσης της Ukraine International Airlines από την Τεχεράνη στο Κίεβο σκοτώθηκαν στις 8 Ιανουαρίου, όταν το Boeing 737-800 καταρρίφθηκε ενώ το Ιράν βρισκόταν σε συναγερμό για μια αμερικανική επίθεση.

Οι περισσότεροι επιβαίνοντες ήταν Ιρανοί ή είχαν διπλή υπηκοότητα. Ο Καναδάς είχε 57 πολίτες του μέσα στο αεροπλάνο αυτό, ενώ 9 Ουκρανοί πολίτες ήταν μέλη του πληρώματος.