ΣΥΡΙΖΑ για Πατέρα : «Παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής με αντάλλαγμα την επιστροφή του στη ΝΔ» |

Τις δηλώσεις του παραιτηθέντα διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, Κωνσταντίνου Πατέρα, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «ο κ. Πατέρας σήμερα έκανε τα αποκαλυπτήρια της “αριστείας” και του “επιτελικού κράτους” του κ. Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει ότι ο κ. Πατέρας «παραδέχθηκε ότι συμφώνησε να διοριστεί διοικητής στο νοσοκομείο με αντάλλαγμα την επιστροφή του προεκλογικά στη ΝΔ». «Τη συναλλαγή δεν την έκανε με κάποιο τυχαίο στέλεχος της ΝΔ, αλλά με τον ίδιο τον σημερινό πρωθυπουργό», συμπληρώνει, για να τονίσει πως «όσο και να σωπαίνει ενοχικά, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τις χάρες σε κουμπάρους, πολιτευτές και συγγενείς στελεχών της ΝΔ σε βάρος της δημόσιας υγείας και των φορολογουμένων».

Καταλήγοντας, υποστηρίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης τόσο με την περίπτωση του κ. Πατέρα όσο και με όλες τις υπόλοιπες εξόφθαλμες περιπτώσεις ρουσφετιών, επιβεβαιώνει πως αποτελεί τον πυρήνα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτού που οδήγησε ιστορικά τη χώρα στη χρεωκοπία».