ΣΥΡΙΖΑ: Μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης | syriza geniki

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, πως απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σαν μέτρα «τιμωρίας» και «οικονομικής εξόντωσης» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ όσα ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών της χώρας που είναι άνω των 60.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών, σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα.

Το γεγονός θέλησε να σχολιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό «αυτουργό της υγειονομικής καταστροφής», ενώ του καταλογίζει πως «μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες».

Η ανακοίνωση:

«Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής, σε απόλυτο πανικό από τη πλήρη κατάρρευση του ΕΣΥ και τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά σε θανάτους και σε κρούσματα, αντί να αναλάβει την ευθύνη του, τη μεταθέτει για άλλη μια φορά στους πολίτες.

Αυτή τη φορά στοχοποιεί του άνω των 60 και αντί να ανακοινώσει μέτρα στήριξης του ΕΣΥ, ενθάρρυνσης του εμβολιασμού και αυστηροποίησης των μέτρων υγειονομικής προστασίας, ανακοινώνει μέτρα τιμωρίας και οικονομικής εξόντωσης, που σε καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχουν εφαρμοστεί.

Αποτυχημένος Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης».

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος καλεί το κόμμα να απαντήσει σε τρία ερωτήματα, τα οποία αφορούν στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Καλούμε τον κ. Τσίπρα, στη διάρκεια των σημερινών συναντήσεών του με υγειονομικούς κι ενόψει της ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, να αφήσει τις υπεκφυγές και να τοποθετηθεί συγκεκριμένα:

– Αφού δεν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών, ποια συγκεκριμένα μέτρα προτείνει ώστε οι 520.000 συμπολίτες μας, που αποφεύγουν συστηματικά να εμβολιαστούν -αποτελώντας την ηλικιακή ομάδα που κυρίως νοσηλεύεται και στην οποία σημειώνονται οι μεγαλύτερες απώλειες- να σπεύσουν να εμβολιαστούν;

– Είναι στοχοποίηση η συγκεκριμένη απόφαση ή κατάφαση στη ζωή και πράξη δικαιοσύνης απέναντι στους πολύ περισσότερους εμβολιασμένους; Απέναντι σε εκείνους που στερούνται τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, ενώ τις έχουν ανάγκη, επειδή κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν;

– Πώς εφαρμόζεται η υποχρεωτικότητα, την οποία ψελλίζει κατά καιρούς, δίχως να προβλέπονται κυρώσεις για αυτούς που παραβαίνουν το νόμο και επιδεικνύουν έλλειψη κοινωνικής ευθύνης; Εκτός και αν επιμείνει στο χωρίς νόημα εφεύρημα της «προαιρετικής υποχρεωτικότητας».