Τ. Θεοδωρικάκος για εκκένωση κατάληψης στο ΑΠΘ: Ασφάλεια και ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο

«Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους», υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Αστυνομική επιχείρηση έγινε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τον τερματισμό κατάληψης χώρου εργαστηρίου του Τμήματος Φαρμακευτικής, με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να τονίζει ότι η ασφάλεια και άρα η ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε: «Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη πρόσθεσε: «Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό Κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της Αστυνομίας στον υπό κατάληψη χώρο έγινε σήμερα το πρωί και έγιναν 15 προσαγωγές.