Τα 5 πιο συχνά λάθη μιας γυναίκας στη σχέση που μπορεί να αποβούν μοιραία

Οι ερωτικές σχέσεις είναι ιδιαιτέρως δύσκολες, καθώς θέλουν αμοιβαία προσπάθεια και κατανόηση και από τους δύο. Φυσικά κανείς δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε λάθη μέσα σε μια σχέση αλλά το σημαντικό είναι αυτά τα λάθη να μην αποβούν μοιραία.

Ειδικότερα, οι γυναίκες πέφτουν στην παγίδα να οδηγούνται σε λανθασμένες συμπεριφορές απέναντι στο σύντροφό τους, δημιουργώντας προβλήματα που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον χωρισμό.

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη μιας γυναίκας στη σχέση;

Δεν εκτιμάς τον ίδιο και αυτά που σου προσφέρει

Ενώ τον αγαπάς, δεν εκτιμάς όσα κάνει για σένα και σου προσφέρει. Δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει όσα θες εσύ και πιστεύεις πως είναι καλύτερα. Έχει τη δική του άποψη, παίρνει τις αποφάσεις του και σου προσφέρει αυτά που θέλει και μπορεί. Ακόμα κι αν είναι λίγα για σένα, για τη δική σου άποψη, μάθε να τα εκτιμάς και να τον αγαπάς με αυτά. Αλλιώς… υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές αγαπημένη μου!

Προσπαθείς να τον αλλάξεις

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις στη σχέση σου είναι να προσπαθείς να αλλάξεις τον σύντροφό σου. Κι όχι απλά δεν είναι σωστό, αλλά είναι καταστροφικό. Αν δεν αντέχεις τα ελαττώματα του συντρόφου σου, καλύτερα να χωρίσεις και να βρεις άλλον παρά να προσπαθείς να τον αλλάξεις. Να τον αγαπάς όπως είναι, γιατί εσύ τον διάλεξες!

Γίνεσαι drama queen

Έλα τώρα… Και ποια δεν έχει γίνει;! Κλαις με το παραμικρό, γκρινιάζεις, γίνεται αυτή που έχει πάντα δίκιο κι ο άλλος τα κάνει όλα λάθος εις βάρους και τα λοιπά και τα λοιπά. Και; Όλο αυτό καταντάει κάποια στιγμή κουραστικό και σίγουρα δεν αρέσει στον σύντροφό σου.

Το παίζεις ανεξάρτητη

Όλο αυτό το “περνώ και μόνη μου καλά” νομίζεις πως θα σου βγει σε καλό; Ίσως όχι και τόσο. Είσαι ανεξάρτητη, αυτάρκης και δεν χρειάζεσαι μια σχέση για να ‘σαι καλά και μπράβο σου. Ωστόσο, μην το παρακάνεις. Άσε και λίγο χώρο στη ζωή σου για τον σύντροφό σου και μην του δείχνεις πως είσαι καλά χωρίς αυτόν, αν φυσικά θες να είσαι σε σχέση μαζί του.

Τον κατηγορείς

Τον κατηγορείς συνεχώς ότι φταίει, ενώ εσύ τα δικά σου λάθη δεν τα κοιτάς. Μήπως να δεις τι κάνεις κι εσύ λάθος και να αφήσεις τον άλλο να κρίνει τα δικά του; Για να βελτιωθεί η σχέση δεν πρέπει να προσπαθήσει μόνο ο σύντροφός σου, αλλά κι εσύ.