Την αγαπημένη σειρά και μια από τις δημοφιλέστερες όλων των εποχών, τα «Φιλαράκια», κατηγορεί ο ηθοποιός Ρόουαν Άτκινσον ότι έκλεψαν μια σκηνή από επεισόδιο μιας άλλης αγαπημένης σειράς, του «Mr. Bean».

Η σκηνή για την οποία γίνεται λόγος είναι από το επεισόδιο του 1992 για την Ημέρα των Ευχαριστιών, στο οποίο ο Άτκινσον έχει το κεφάλι του μέσα σε μια ολόκληρη γαλοπούλα χωρίς να μπορεί να τη βγάλει.

Μετά από 6 χρόνια, στο επεισόδιο «The One With All The Thanksgivings», ο Τζόι (Ματ Λεμπλάνκ) κάνει το ίδιο, με το κεφάλι του μέσα σε μια ολόκληρη γαλοπούλα χωρίς να μπορεί να τη βγάλει. Το επεισόδιο διαδραματιζόταν – θεωρητικά με τη μορφή flashback – την ίδια χρονιά, το 1992.

Την ίδια γαλοπούλα φοράει και η Μόνικα (Κόρτνεϊ Κοξ), προσπαθώντας να ανεβάσει τη διάθεση του Τσάντλερ.

«Όταν θέλαμε να φτιάξουμε την πρώτη ταινία ‘Bean’, χρησιμοποιήσαμε το ίδιο αστείο ξανά με τη γαλοπούλα» αναφέρει ο Άτκινσον στο show του ITV «Happy Birthday Mr Bean», το οποίο τιμά τα 30 χρόνια του χαρακτήρα «Mr. Bean».

Πολλοί θαυμαστές και της σειράς και της ταινίας – έχοντας δει και το επεισόδιο από τα «Φιλαράκια» και την ταινία «Bean» – θεώρησαν πως ο Άτκινσον έκλεψε το αστείο από τη σειρά.

Ο Ρίτσαρντ Κέρτις – συνεργάτης του Άτκινσον εδώ και πολλά χρόνια και εμπνευστής του αστείου της γαλοπούλας – είπε σχετικά: «Έμεινα σαστισμένος όταν είδα τη σκηνή στα ‘Φιλαράκια’. Κυριολεκτικά δεν μπορώ να πιστέψω τι συνέβη εκεί. Περίεργο».

Ο Άτκινσον πρόσθεσε: «Σε τελική ανάλυση δεν μπορείς να κλέψεις τα αστεία του άλλου. Αλλά τα αστεία υπάρχουν ή για να τα κλέψει κάποιος ή για να εμπνευστεί κάποιος από αυτά».