Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι ένα μέσο μεταφοράς που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των τουριστών όσο και των ντόπιων (κυρίως των νέων), που τα χρησιμοποιούν, με σκοπό να μετακινηθούν γρήγορα και σχετικά άνετα σε κοντινές αποστάσεις εντός του αστικού ιστού.

Το ατού τους είναι, ότι όταν ολοκληρώσει κάποιος τη χρήση, μπορεί να τα αφήσει στον προορισμό του, απ’ όπου κάποιος άλλος θα τα χρησιμοποιήσει. Ωστόσο, για ορισμένους το παρκάρισμα των πατινιών πήγε σε άλλη… διάσταση, καθώς είχαν τη φαεινή ιδέα να τα… παρκάρουν στο βυθό του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Πολλά έχουν καταλήξει στον πάτο του Θερμαϊκού και ανάλογα με την καθαρότητα του νερού φαίνονται στο νέο τους… σπίτι. Η εικόνα αυτή κάθε άλλο παρά όμορφη είναι ενώ προκαλεί μόλυνση στον ήδη επιβαρυμένο κόλπο της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον αχρηστεύει και τα ίδια τα πατίνια, με αποτέλεσμα να πρέπει να αντικατασταθούν.

Οι εικασίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 πατίνια, αριθμός που μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο από δύτες ή κάποιο πλωτό μέσο. Θλιβερό το θέαμα αν μη τι άλλο…

Πηγή: grtimes.gr