Τα συλληπητήρια του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του Ντάβιντ Σασόλι | sasoli eurogroup

«Έφυγε» ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τα συλληπητήρια τους για τον θάνατο του Ντάβιντ Σασόλι εκφράζουν μέσω social media πολλοί πολιτικοί.

Τη θλίψη του για τον θάνατο του Νταβίντ Σασόλι εξέφρασε o Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός έγραψε: «Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος από τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Το όραμά του για την Ευρώπη ως φάρο ειρήνης και δημοκρατίας στον κόσμο θα λάμψει ως διαρκής κληρονομιά».

«Θρηνούμε αυτόν τον αξιόλογο Ιταλό και περήφανο Ευρωπαίο», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Θα θυμόμαστε το έργο και την κληρονομιά» του Ντάβιντ Σασόλι ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους οικείους του. Ειδικότερα, ο κ. Κυριακίδου σημείωσε:

«Με βαθιά λύπη σήμερα το πρωί πληροφορήθηκα τον θάνατο του Προέδρου του ΕΚ. Ένας αληθινός Ευρωπαίος του οποίου το έργο και την κληρονομιά θα θυμόμαστε. Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια και οι σκέψεις μου είναι στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του σήμερα».

Τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Βαθιά συντετριμμένος για τον θάνατο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αναφέρει. «Ο Νταβίντ Σασόλι ήταν ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος και πολιτικός, που αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και μια ισχυρότερη ΕΕ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».