Social

Τα τρόφιμα που ενισχύουν τον οργανισμό μας κατά του κορωνοϊού

Τροφές πλούσιες σε αυτές τις βιταμίνες και μέταλλα βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

1

Η κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών και ανόργανων συστατικών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα βοηθούν στην «αντίσταση» στη νόσο Covid-19, δήλωσε η Εκατερίνα Μπουρλιάεβα, διατροφολόγος στο Ομοσπονδιακό Κέντρο Έρευνας για τη Διατροφή και τη Βιοτεχνολογία, σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Rossiskaya Gazeta.

Τόνισε δε τη σημασία των βιταμινών A, C, D, E, B2, B6 και B12, καθώς και του φολικού οξέος, του ψευδαργύρου, του σεληνίου και του σιδήρου.

Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών λοιμώξεων, σύμφωνα με την διατροφολόγο. Επιπλέον, αυτή η βιταμίνη υποστηρίζει την παραγωγή συγκεκριμένων αντιμικροβιακών πρωτεϊνών στο αναπνευστικό επιθήλιο, κάτι που μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από τον ιό και την εξέλιξη των συμπτωμάτων της λοίμωξης.

Η βιταμίνη D είναι άφθονη στο συκώτι βακαλάου, τον κρόκο του αυγού, τα ψάρια και το βούτυρο. Η καθημερινή κατανάλωση από 10 έως 15 γραμμάρια συκωτιού βακαλάου μπορεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες βιταμινών Α και D.

Τα οφέλη άλλων βιταμινών


Δείτε επίσης