Δικηγόρος ψυχολόγου Καρολάιν: Ο δολοφόνος είναι πανέξυπνος - Τι αποκάλυψε

Είναι ακόμη νωπή στην μνήμη η παραίτησις του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη για το υποτιθέμενο πτυχίο του από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Columbia. Βεβαίως, ο ίδιος εδικαιολογήθη προβάλλοντας το επιχείρημα ότι είχε εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις για να του δοθεί το δίπλωμα, αλλά δεν πήγε να παραλάβει το «χαρτί». 

Ενάμιση χρόνο αργότερα, μία παρόμοια υπόθεσις απασχολεί την ελληνική κοινή γνώμη με πρωταγωνίστρια την «ψυχολόγο της Καρολάϊν», όπως την χαρακτήρισε προσφυώς ο Τύπος. Η Ελένη Μανωλοπούλου, αυτό είναι το όνομά της, μετά την άγρια δολοφονία της 20χρονης πελάτισσάς της εξεμεταλλεύθη την δημοσιότητα που της επροσέφερε η πολύκροτος υπόθεσις, και παραβαίνοντας κάθε δεοντολογία εμοιράσθη με τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως (Μ.Μ.Ε.) το περιεχόμενο των συζητήσεων που είχε με την δολοφονηθείσα και τον σύζυγό της. Όποιος εκτίθεται, εκτίθεται. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) εξέδωσε ανακοίνωση εις την οποίαν αμφισβητεί την επαγγελματική της ιδιότητα. Συγκεκριμένως, αναφέρει: «Επειδή η αντιποίησις του επαγγέλματος της ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων ψυχολόγων (…) παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σ.Ε.Ψ., εάν έχετε πτυχίο Ψυχολογίας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου του ελληνικού κράτους». 

Παραλλήλως, έγινε γνωστό ότι, σε ανύποπτο χρόνο, η «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» είχε διαγράψει την εν λόγω κυρία, διότι απεδείχθη ότι «παρέστησε ψευδώς ότι είναι ιατρός με ειδικότητα μαιευτήρος – γυναικολόγου (…), ενώ αποδείχθηκε ότι είναι παντελώς άγνωστη στους Ιατρικούς Συλλόγους Ελλάδος και Ρουμανίας». 

Στην απάντησή της μέσω δικηγόρου, η κυρία Μανωλοπούλου επικαλείται τον σεβασμό στην μνήμη της Καρολάϊν, καθώς και την έρευνα που ευρίσκεται σε εξέλιξη, για να δικαιολογήσει την απουσία τοποθετήσεώς της επί του προκειμένου θέματος. Ευλόγως, ο αντικειμενικός παρατηρητής δύναται να θέσει το ακόλουθο ερώτημα: Εάν διαθέτει πτυχίο, γιατί δεν το καταθέτει;