Τάνια Τρύπη στο vradini.gr : "Η εντολή ου φονεύσεις δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους..." | Activi

Άκουσε, είδε και έμαθε. Τελικά πείστηκε και αφού κατάλαβε άλλαξε ζωή! Η Τάνια Τρύπη έγινε vegan όχι επειδή δεν είχε κάτι άλλο καλύτερο να κάνει προκειμένου να σκοτώσει το χρόνο της αλλά γιατί δεν της αρέσει να επιβιώνει ο άνθρωπος με ένα μεγάλο ψέμα, όπως λέει. Δηλαδή ότι δήθεν χρειάζεται να σκοτώσει ζώα ώστε να εξασφαλίζει την τροφή του, για να ζήσει.  Μιλάει συχνά για τα δικαιώματα των ζώων, συμμετέχει σε πορείες για τα δικαιώματά τους, είναι πλέον vegan και έχει κάνει πολλά τατουάζ με τα οποία αυτοχαρακτηρίζεται.

Η σπουδαία ηθοποιός και τραγουδίστρια με τη σπάνια φωνή εδώ και δυόμιση χρόνια άλλαξε ζωή με μία απλή, πολύ απλή αφορμή, όπως μας εξηγεί : «Η πρώτη πληροφορία που πήρα ήταν ένα πλάνο μίας αγελάδας που της παίρνουν το μωρό της». Έκτοτε άρχισε να παρακολουθεί και να ενημερώνεται. Δεν κατηγορεί κανέναν απλά είναι βέβαιη πως όταν ο κόσμος ενημερωθεί θα καταλάβει τι του συμβαίνει.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας «Vradini.gr» αποκαλύπτεται χωρίς καμία έκπτωση : «Για να καταλάβεις πρέπει να ανοίξεις συναισθηματικά και να δεις ότι δεν έχουν καμία διαφορά τα υπόλοιπα ζώα από το σκύλο και τη γάτα που έχεις στο σπίτι σου. Είναι αποκλειστικά ηθικό θέμα. Είναι ζήτημα επιστροφής, θέλω να επιστρέψω στην εποχή που με υποχρέωναν να φάω κι εγώ δεν ήθελα. Επιστρέφεις στην αγνότητα και την καθαρότητα της παιδικής ηλικίας, τότε που δεν ξεχώριζες τα ζώα, ότι κάποια τα τρώμε και κάποια τα αγαπάμε».

Η Τάνια Τρύπη δεν αντέχει εκείνους που σοκάρονται όταν σκοτώνονται ζώα αλλά την ίδια ώρα δεν έχουν καμία αντίδραση με αυτό που συμβαίνει την Κυριακή του Πάσχα. «Η εντολή ου φονεύσεις δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Είμαι βαθιά θρησκευόμενο άτομο, πιστεύω πάρα πολύ. Όμως δεν μπορώ να αποδεχθώ την περιφορά του ταύρου στη Λήμνο και αυτό που γίνεται με τα αρνιά στην Κέρκυρα, που τα κρατούν 4 ημέρες δεμένα για να είναι καλύτερο, με το κόκκινο κορδελάκι. Που είναι η αγνότητα και η αγάπη;».

Η Ελληνίδα καλλιτέχνης είναι αποφασισμένη : «Θα πολεμάω μέχρι τέλος για να κερδίσω τον χαμένο χρόνο. Κερδίζεται με ενημέρωση, αυτή που προκάλεσε μέσα μου το ρήγμα. Ώπα, είπα πρώτη φορά, εδώ δεν είναι καλά τα πράγμα, υπάρχει κοροϊδία».

Στην ερώτησή μας εάν πρωτογενώς το ένστικτο του ανθρώπου οδηγεί στο κυνήγι των ζώων για την τροφή η Τάνια Τρύπη απαντά :  

«Εάν πάρεις τους ινδιάνους που είναι πιο φιλοσοφημένοι, για να ζήσουν το χειμώνα σκοτώνανε ένα ζώο και ζούσε ολόκληρο το χωριό, κάνοντας πρώτα προσευχή ευχαριστώντας το Θεό και το ίδιο το ζώο. Οι λύκοι όταν σκοτώνουν το θήραμά τους πρώτα κάθονται σε κύκλο και είναι σαν να προσεύχονται».

Εάν τα ζώα μπορούσαν να μιλήσουν η Τάνια Τρύπη θεωρεί ότι : «Θα λέγανε γιατί;».

Η αλλαγή στη ζωή της μας λέει πως : «Φέρνει πολύ κόσμο κοντά μου που μου ζητάει να είμαστε σε επικοινωνία, ώστε να ενημερωθεί και για να αλλάξει τρόπο ζωής. Έχουν αλλάξει και οι δικοί μου άνθρωποι. Γίνεται. Στην Αυστραλία, αφού είδαν το ντοκιμαντέρ Dominion, σ ένα βράδυ 40.000 άτομα άλλαξαν και έγιναν vegan. Το θέμα είναι να δεις την αλήθεια Θα τον ενημερώσεις ποια είναι η αλήθεια και ποια η κοροϊδία τόσα χρόνια. Που η αγελάδα υποτίθεται ότι χαίρεται που δίνει το γάλα της».

Η Τάνια Τρύπη λέει για τις κόρες της : «Τα κορίτσια μου είναι μαζί. Η  μεγάλη είναι ήδη vegan και η μικρή vegeterian, ένα βήμα πριν. Όλα έχουν σημασία, τα ρούχα, τα καλλυντικά. Δεν φοράμε μάλλινα, πρέπει να ξέρουμε πως έχουν βγει δέρματα από κάκτο κα μήλο, τα οποία δεν έρθουν έρθει στην Ελλάδα. Τα κοινοποιούμε εμείς, οι ακτιβιστές. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δούμε τα πράγματα ως έχουν. Το 95% των πειραμάτων στα ζώα είναι αποτυχημένα. Γίνεται αυτό το μακελειό άνευ λόγου. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να το υποστηρίξω όλο αυτό . Είναι εις βάρος του πλανήτη συνολικά, όχι μόνο προσωπικό για τον κάθε άνθρωπο. Το 60% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης οφείλεται στην κτηνοτροφία».

Τα μπράτσα της έχουν τατουάζ με συγκεκριμένα μηνύματα. Με τον Σίζαρ από τον πλανήτη τον πιθήκων. «Αδειάστε τα κλουβιά, αδειάστε τις δεξαμενές», είναι το νέο φιλοζωικό μήνυμα της Τάνιας, η οποίας μας λέει : «Θέλω να λέγομαι άνθρωπος. Δεν πιστεύω ότι η δική μου ζωή έχει μεγαλύτερη αξία από μίας αγελάδας.

Η Τάνια επικοινωνεί τα σημαντικά ντοκιμαντέρ και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που βοήθησαν να γίνουν γνωστά τα ζητήματα του ακτιβισμού, όπως το : «The games changers Τζέιμς Κάμερον  και το «Earthlings» του Γοακίν Φοίνιξ . «Οι μονομάχοι στην αρχαιότητα ήταν χορτοφάγοι» λέει η Τρύπη, συμπληρώνοντας με νόημα : «Αποφεύγω την τοξικότητα. Όχι μόνο στο φαγητό αλλά και στους ανθρώπους…».