Ο μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, εξέφρασε την άποψη πως η «Ένωση» πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο  Σουηδός στην κάμερα της Nova:

Για τις ευκαιρίες της ΑΕΚ στο πρώτο μέρος και για το γεγονός ότι η Ένωση δεν πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ: «Και στο πρώτο και στο δεύτερο κάναμε ένα πολύ καλό ματς, δημιουργήσαμε ευκαιρίες παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Ίσως ήταν το καλύτερο παιχνίδι που έχουμε κάνει από τότε που ήρθα στην ΑΕΚ. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και 0-3 στο πρώτο μέρος. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες, ο αντίπαλος ισοφάρισε, αλλά κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα».

Για το αν η ΑΕΚ έδωσε απαντήσεις για την εικόνα και την ήττα από τη Ζόρια: «Ήταν μια απάντηση, μια εκδίκηση. Κανείς δεν ήθελε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτές τις μέρες ήμασταν εκνευρισμένοι είχαμε ένταση και θέλαμε να κάνουμε ένα καλό ματς. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Θέλαμε να κάνουμε και κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

Για τις κινήσεις του στον χώρο και αν έχει δουλευτεί αυτό στις προπονήσεις: «Κάναμε πολλούς συνδυασμούς μπροστά με τον Μάνταλο, τον Λιβάια, τον Καρίμ. Μας το ζητάει ο προπονητής. Πρέπει να βελτιωθούμε, είμαστε σε καλό δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πάρουμε ως αφετηρία αυτή την εμφάνιση για τη συνέχεια».

Για το αν το 4-2-3-1 ή το 4-3-3 ταιριάζει περισσότερο στην ΑΕΚ για να παίζει καλύτερο ποδόσφαιρο: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχαμε μια εμφατική νίκη με τη Ζόρια με το 3-5-2. Είναι πολύ θετικό πιστεύω ότι η ομάδα έχει πολλές επιλογές και αυτό είναι υπέρ μας. Εγώ είμαι χαρούμενος με κάθε σχηματισμό όσο έχω χρόνο συμμετοχής».

Για το πως αισθάνεται στην Ελλάδα στους πρώτους του μήνες: «Το πρωτάθλημα με έχει εντυπωσιάσει. Υπάρχουν ταλαντούχοι παίκτες και μου έχει κάνει εντύπωση. Όσον αφορά τη ζωή λόγω της πανδημίας δεν έχω δει πολλά. Υπάρχει πάθος από τον κόσμο για το ποδόσφαιρο και ελπίζω η πανδημία να τελειώσει σύντομα».

Για το αν έχει ανησυχία για τους δικούς του στη Σουηδία λόγω του κορονοϊού: «Η οικογένειά μου είναι στην Ελλάδα οπότε δεν ανησυχώ και συγκεντρώνομαι στο ποδόσφαιρο. Ελπίζω να τελειώσει η καραντίνα και να δούμε τα περισσότερα καλά της Ελλάδας».

Για το αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ στην πρώτη ευκαιρία, ενώ έχασε αρκετές φάσεις προηγουμένως: «Δεν με προβληματίζει ιδιαιτέρως. Ξέραμε ότι έπρεπε να δημιουργήσουμε τις ευκαιρίες. Ξέραμε ότι έχουν έναν δυνατό επιθετικό, τον Μπαράλες. Δεν έπρεπε να δεχθούμε το γκολ, αλλά κρατάω την αντίδραση, αυτό μετράει, όπως και την αντίδραση μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Η ομάδα αντέδρασε καλά».