Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος, έστειλε το δικό του μήνυμα στους «καθ’ όλα ευφυείς και ψύχραιμους φίλους» του που αντιδρούν προκαταβολικά στο μέτρο του «”περιορισμού των μετακινήσεων των άνω των 65″, εάν και όποτε εφαρμοστεί» και «να κάνουν λόγο για “παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων”». 

«Έκλεισα τα 60 τον περασμένο Δεκέμβριο. Στις 23 Δεκεμβρίου, για την ακρίβεια. Απέχω λοιπόν 4 χρόνια, 2 μήνες και 26 ημέρες από την ημέρα που θα έπρεπε να ενταχθώ στην ευπαθή ομάδα των 65 ετών και άνω. Αυτό και μόνο με καθιστά “ύποπτο” -“εμ, βέβαια”, θα πουν οι κακόπιστοι, “αλλιώς θα μας μιλούσες εάν ήσουν άνω των 65″…», αναφέρει. 

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να αντιμετωπίσω αυτό το κακόπιστο επιχείρημα -όπως και ΚΑΘΕ κακόπιστο επιχείρημα, εδώ που τα λέμε: έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε (ιδίως αν τίποτε δεν είναι έτσι, αν εσείς δεν το νομίζετε). Επειδή όμως έχω κουραστεί να ακούω καθ’ όλα ευφυείς και ψύχραιμους φίλους μου να αντιδρούν προκαταβολικά στο μέτρο του “περιορισμού των μετακινήσεων των άνω των 65”, εάν και όποτε εφαρμοστεί -πιθανόν και ποτέ- και να κάνουν λόγο για “παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων”, επιτρέψτε μου να απευθυνθώ ειδικά σε αυτούς: Φίλοι μου αγαπημένοι. Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση -η όποια κυβέρνηση- τρελάθηκε ξαφνικά κι έβαλε στόχο να εξοντώσει/εξουδετερώσει/ταπεινώσει τους άνω των 65· πόσω μάλλον η παρούσα κυβέρνηση που, σε μεγάλο βαθμό, στηρίζεται στην ψήφο των άνω των 65. Εάν φθάσει στο θλιβερό σημείο να περιορίσει τις κινήσεις των άνω των 65, θα σημαίνει ότι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας έχουν μποτιλιαριστεί σε τέτοιο βαθμό από κρούσματα με βαριά συμπτώματα, ώστε να προβάλλει απάνθρωπα αμείλικτο το ρατσιστικό ερώτημα: “Είσαι άνω των 65; Κάνε μας τη χάρη και παραχώρησε τη θέση σου, μπας και επιζήσει κανένας νεώτερός σου”. Ναι, φίλοι μου. Τότε και μόνο τότε μπορούμε να ξαναπιάσουμε τη συζήτηση για τα ατομικά μας δικαιώματα. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας», καταλήγει στην ανάρτησή του.