Ταξίδι στο όνειρο για δεκάδες παιδιά | AntetokounBros first training 52 1

Το ταξίδι για δεκάδες παιδιά που συμμετέχουν στην ΑntetokounΒros Academy ξεκίνησε.

Η ακαδημία μπάσκετ των αδελφών Αντετοκούνμπο, αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις τους, που έχουν στόχο να συνδέσουν το όνομα τους όχι μόνο με το μπάσκετ, αλλά με την κοινωνική προσφορά.

Την Τρίτη τα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων γέμισαν με ενθουσιασμένα παιδιά που πραγματοποίησαν τις πρώτες τους προπονήσεις.

Νεαροί αθλητές, γεμάτοι ελπίδα για το μέλλον, παρέλαβαν τον αθλητικό τους ρουχισμό από την ομάδα της Nike, του Οργανισμού Eurohoops και του Ιδρύματος Ωνάση, λίγο πριν μπουν στο γήπεδο και αρχίσουν προπόνηση.

Αγάπη για τον αθλητισμό, ομαδικό πνεύμα και χαμόγελα, αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες, γειτονιές δημιούργησαν ένα εορταστικό κλίμα. Οι πρώτες μέρες προπονήσεων αντικατοπτρίζουν στο έπακρο το όραμα των αδερφών Αντετοκούνμπο για μια ξεχωριστή ακαδημία που θα ξεπερνάει τα όρια του μπάσκετ και θα δίνει ελπίδα και χαρά σε παιδιά που στερούνται ευκαιριών.

Οι νεαροί αθλητές συγκεντρώθηκαν σε κύκλο και άκουσαν με προσοχή τους προπονητές τους, που τους μίλησαν για το πρόγραμμα, τις προπονήσεις, αλλά και τις υπόλοιπες δράσεις που θα περιλαμβάνει η χρονιά τους στην ΑntetokounΒros Academy.

Ταξίδι στο όνειρο για δεκάδες παιδιά | AntetokounBros first train 56

Η Head Coach της AntetokounBros Academy, Αναστασία Κωστάκη, μαζί με έμπειρους και μαθητευόμενους προπονητές, τόνισε πως σκοπός είναι να απολαύσουν το παιχνίδι και να εξελιχθούν. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις πολύ ενδιαφέρουσες εξωαγωνιστικές δράσεις που θα παρέχει το Ίδρυμα Ωνάση, με ομιλίες από life coaches, ενώ στάθηκε και στις εκπαιδευτικές και μπασκετικές υποτροφίες που θα δοθούν σε όσους ξεχωρίσουν. Σε αυτό το σημείο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, με την επικεφαλής προπονήτρια να τονίζει πως την υποτροφία δεν θα την κερδίσει απαραίτητα ο καλύτερος παίκτης, αλλά αυτός ή αυτή που θα παρουσιάσει τη μεγαλύτερη βελτίωση, προσπάθεια και αφοσίωση κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ταξίδι στο όνειρο για δεκάδες παιδιά | AntetokounBros first train 78

Μετά την ομιλία ήρθε η ώρα για την οποία ανυπομονούσαν όλα τα παιδιά. Οι προπονήσεις ξεκίνησαν και οι αθλητές και οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε μικρότερα groups και εκτέλεσαν τις ασκήσεις των προπονητών με όρεξη και προσήλωση.

Οι δύο πρώτες προπονήσεις ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι αθλητές της AntetokounBros Academy ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο (30/11).

Ταξίδι στο όνειρο για δεκάδες παιδιά | AntetokounBros first train 36

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα της Λαμπρινής και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

AntetokounBros Academy

Οι AntetokounBros δημιούργησαν την AntetokounBros Academy, ένα πρόγραμμα μπάσκετ που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16 ετών) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25 ετών), προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Ταξίδι στο όνειρο για δεκάδες παιδιά | antetokounpos family

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιείται για 2 χρόνια στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που ηγείται του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο, μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.